România lui Iosif Berman jpeg

România lui Iosif Berman

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 3 decembrie 2015

   Albumul este o incursiune captivantă în universul imagistic al celebrului fotoreporter interbelic Iosif Berman. De la Casa Regală a României şi până la pescarii din Delta Dunării, de la ineditele portrete ale familiei lui Berman și până la inegalabilele cadre cu ţăranii din campaniile etnografice ale lui Dimitrie Gusti, albumul ilustrează o Românie plină de viaţă-„România lui Iosif Berman”. 

   Fotografiile expuse în album, ne-au fost puse la dispoziție de d-na Adina Ștefan, jurnalist de profesie, care a avut privilegiul să cunoască familia lui Iosif Berman, vreme de 10 ani, datorită prieteniei strânse avute cu fiica lui Iosif, Luiza Berman.

   Despre marele fotoreporter artist, cât și despre imaginile surprinse de acesta în perioada interbelică, ne vor vorbi mari personalități din lumea culturală:Acad. Răzvan Theodorescu, acad. Sabina Ispas, Dan C. Mihăilescu dar și specialiști în domeniu precum Emanuel Bădescu, Adina Ștefan, Cătălin D. Constantin ș. a. 

   Proiectul editorial a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri de proiect ne-au fost:ARCUB, Federația Comunităților Evreiești din România, Fundația Menachem H. Elias, City Grill, Caru cu Bere și Academia de Studii Economice din București (ASE). 

   Evenimentul va avea loc joi, 3 decembrie 2015, ora 18.00, în Aula Magna din A.S.E. (Academia de Studii Economice). Intrarea este cea din Piața Romană nr. 6.

afis lansare berman ok page 001 1 jpg jpeg