România în vremea regalităţii   oameni, locuri, evenimente – expoziţie de fotografie document jpeg

România în vremea regalităţii - oameni, locuri, evenimente – expoziţie de fotografie-document

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 6 mai 2014

Miercuri, 7 mai, ora 16:00, Fundaţia Dignitas şi Facultatea de istorie din Universitatea Bucureşti vă invită la vernisajul expoziţiei de fotografie-document, organizată în holul de la parterul facultăţii, cu prilejul zilei de 10 mai, Ziua Regalităţii.  Fotografiile fac parte din colecţia Fundaţiei Dignitas.

 Domnul acad. Dinu Giurescu, dl. prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, decanul Facultăţii de istorie, istoricul Niculae Cristea vor spune tinerilor povestea din spatele fiecărei fotografii expuse. Participă elevi, studenţi, jurnalişti, pasionaţi de istorie. Intrarea este liberă.

 Expoziţia va fi deschisă publicului până pe data de 20 mai. În această perioadă, Clubul de Excelenţă al tinerilor Dignitas, în colaborare cu Facultatea de istorie din Universitatea Bucureşti, va organiza întâlniri publice, care vor evidenţia importanţa asumării trecutului de către tineri, pentu o reconstrucţie necesară a demnităţii şi identităţii naţionale.  

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Fundaţiei Dignitas, "Recuperări istorice", care are scopul de a recupera obiecte cu valoare identitară pentru istoria românilor şi de a le aduce în faţa publicului larg. Pe 25 noiembrie 2013, a fost inaugurată Sala muzeală DIGNITAS, în care sunt organizate expoziţii temporare cu piese din colecţia fundatiei, care ilustrează existenţa pe teritoriul României, din antichitate până în epoca contemporană:fotografii, documente olografe, cărţi, monezi, materiale publicitare, lucrări de artă plastică.