R─âzboiul care a pus cap─ât p─âcii: o dezbatere despre Primul R─âzboi Mondial jpeg

R─âzboiul care a pus cap─ât p─âcii: o dezbatere despre Primul R─âzboi Mondial

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Libr─âria Humanitas de la Ci╚Ömigiu organizeaz─â miercuri, 16 septembrie, o dezbatere despre Primul R─âzboi Mondial, cu Margaret Macmillan ╚Öi Lucian Boia. Evenimentul este prilejuit de lansarea c─âr╚Ťii ÔÇ×R─âzboiul care a pus cap─ât p─âcii. Drumul spre 1914ÔÇŁ, de Margaret MacMillan. Lansarea va fi urmat─â de o sesiune de autografe. 

Editura Trei lanseaz─â o carte cu totul special─â, care ilustreaz─â Primul R─âzboi Mondial intr-o manier─â captivant─â, plin─â de fler literar ┼či bog─â┼úie de informa┼úii. Totodat─â, editura inaugureaz─â o colec┼úie nou─â pentru to┼úi pasiona┼úii de  istorie.

├Än cadrul evenimentului de lansare a volumuluiR─âzboiul care a pus cap─ât p─âcii. Drumul spre 1914scris de Margaret MacMillan ┼či totodat─â a noii colec┼úii de Istorie a Editurii Trei, doi istorici intr─â intr-un dialog pasionant despre un eveniment care a schimbat fa┼úa lumii. Margaret MacMillan ┼či Lucian Boia, v─â a┼čteapt─â al─âturi de noi, deschi┼či la dezbateri, av├óndu-l moderator pe C─ât─âlin ┼×tef─ânescu.

R─âzboiul care a pus cap─ât p─âcii. Drumul spre 1914este un magistral tour de forceprin istoria ┼či diploma┼úia sf├ór┼čitului de secol al XIX-lea ┼či ├«nceputului de secol al XX-lea. ├Äntr-un tablou panoramic care reune┼čte informa┼úie istoric─â atent documentat─â, analize aplicate, revela┼úii din arhive, fragmente de coresponden┼ú─â privat─â, dar ┼či anecdotic─â plin─â de culoare, portretiz─âri expresive ┼či incursiuni pasionante ├«n antropologia cultural─â, MacMillan exploreaz─â perioada premerg─âtoare izbucnirii Primului R─âzboi Mondial, ├«n ├«ncercarea de a descifra cauzele care au adus, dup─â o ├«ndelungat─â perioad─â de pace ┼či prosperitate pe continentul european, la mar┼čul nes─âbuit c─âtre o conflagra┼úie de propor┼úii mondiale.

Scris cu verv─â, ├«ntr-un stil alert ┼či captivant, volumul reu┼če┼čte rara performan┼ú─â de a se adresa cu aceea┼či relevan┼ú─â unei palete largi de cititori, cucerind deopotriv─â interesul speciali┼čtilor, pe cel al pasiona┼úilor de istorie, diploma┼úie, rela┼úii interna┼úionale, ┼čtiin┼úe socio-politice ┼či militare, dar ┼či al publicului larg. O carte de propor┼úii epice, alc─âtuit─â nu numai cu acribia istoricului, dar ┼či cu g├óndirea eliberat─â de cli┼čee a analistului contemporan, interesat de compara┼úii ┼či arcuri peste timp, a c─ârei poveste fascinant─â se deruleaz─â, spre deliciul lectorului, ├«n ritmul sincopat al unui roman de cap─â ┼či spad─â.

invitatie boia 16sep2015 jpg jpeg