Proiectul "Arhiva de arhitectură" continuă jpeg

Proiectul "Arhiva de arhitectură" continuă

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2015

Proiectul „Arhiva de arhitectură” continuă şi anul acesta cu o nouă perspectivă asupra istoriei Bucureştiului, cea a caselor construite şi locuite de arhitecţi

Până în prezent au fost identificate pe teren peste 60 de locuințe existente, care vor fi prezentate într-o broșură cu cinci trasee pietonale, și în secțiunea http://arhivadearhitectura.ro/locuinte/ alături de alte câteva zeci de imobile dispărute. 

Galeria arhitecților http://arhivadearhitectura.ro/galerie-arhitecti/ se îmbogățește treptat cu 65 de figuri importante care au trăit și creat din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea până la cel de-al doilea război mondial.

Programul lunii septembrie cuprinde o conferință, ateliere pentru copii și tururi ghidate prin București. Toate evenimentele sunt gratuite și materialele tipărite sunt oferite gratuit participanților.

10 septembrie, ora 18:30, Casa Schiller, conferință despre arh. germani în București12 septembrie, ora 11:00, Casa Mincu, atelier pentru copii și tur ghidat pentru adulți19 septembrie, ora 11:00, ARCUB, atelier pentru copii/ tur ghidat pentru adulți20 septembrie, ora 11:00, Grădina Icoanei, atelier pentru copii/ tur ghidat pentru adulți Grădina Cișmigiu26-27 septembrie,  ora 12:00 și ora 17:00, Curtea Veche, ateliere pentru copii/ ora 11:00 tururi ghidate pentru adulți