Foto: Facebook / Administratia Sarmizegetusa Regia

Programul de vizitare a cetății dacice Sarmizegetusa Regia, în lunile de iarnă

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 8 decembrie 2023

Pentru intervalul 1 decembrie 2023 – 29 februarie 2024 programul de vizitare a monumentului istoric de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia este în intervalul orar 10:00 – 15:00.

Totodată, până în data de 31 decembrie 2023, monumentul istoric este închis în fiecare zi de luni. Ultima intrare a turiștilor în zona administrată se face cu 30 minute înainte de ora închiderii, informează Administrația Sarmizegetusa Regia.

Sarmizegetusa Regia - Monument de patrimoniu UNESCO este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din România, aparținând din punct de vedere valoric grupei A de monumente cu valoare națională și universală.

Cetatea Sarmizegetusa Regia este inclusă, alături de cetățile dacice din Munții Orăştiei: Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie, Bănița – județul Hunedoara, incluzând și Cetatea dacică de la Căpâlna, județul Alba, Ansamblul fortificat din Munții Orăștiei, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Din anul 2013, cetatea Sarmizegetusa Regia se afla în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, care are în derulare două proiecte majore de restaurare.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va intra în proprietatea județului Hunedoara, în urma votului acordat în Parlament, în luna octombrie 2023, pentru Proiectul de Lege de modificare și completare a Legii nr. 23/2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei.