Profesorul care a readus Clujul în casele clujenilor vă invită la lansarea cărţii  "O istorie povestită a Clujului"   Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului nostru, din epoca romană până la începutul celui de al doilea războ jpeg

Profesorul care a readus Clujul în casele clujenilor vă invită la lansarea cărţii "O istorie povestită a Clujului". Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului nostru, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 13 septembrie 2021

Profesorul care a readus Clujul în casele clujenilor vă invită la lansarea cărţii "O istorie povestită a Clujului". Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului nostru, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.

Invitaţi de seamă vor participa Miercuri, 15 septembrie 2021, ora 17:00, în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei la lansarea de carte "O istorie povestită a Clujului". Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, în dialog cu Daniel Moşoiu.

Alături de profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici şi jurnalistul Daniel Moşoiu se vor afla prof. univ. dr. RADU ARDEVAN, prof. univ. dr. OVIDIU PECICAN, prof dr. LASZLO ALEXANDRU, prof. dr. ALINA BĂRĂIAN, MIHAI HASAN, DEMOSTENE ŞOFRON, BOGDAN ROŞCA-ZASMENCU şi dr. TUDOR SALĂGEAN, amfitrionul evenimentului

"O istorie povestită a Clujului" este cel mai nou produs editorial al editurii Arcadia Media. Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului nostru, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.

Alături de cele două volume semnate de către cunoscutul profesor de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici în seria "Explorând Clujul istoric" - "Bogo şi elevii..." şi "Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic", "O istorie povestită a Clujului" are în prim-plan seria de dialoguri realizate în studioul Radio România Cluj, în cadrul cărora jurnalistul Daniel Moşoiu, din postura de gazdă, reuşeşte să conducă discursul domnului profesor Bogosavlievici urmărind evoluţia cronologică a urbei noastre, realizând un material antrenant şi plin de informaţii, date şi detalii pitoreşti, care dezvăluie atât viaţa din oraş, cât şi modul în care s-au derulat evenimentele importante din Cluj (respectiv motivele care au stat la bază).

Vladimir-Alexandru Bogosavlievici: „M-am gândit că această relevare a unei istorii locale, în cazul nostru a Clujului, vine în ajutorul iubitorilor de istorie, de cultură, de oraş şi poate contribui la o mai bună cunoaştere a urbei. Pe scurt, acesta a fost scopul: de a-i familiariza pe clujeni, şi nu numai pe ei, cu istoria fabuloasă a oraşului nostru. Dacă nu-ţi cunoşti istoria, dacă nu-ţi cunoşti rădăcinile, parcă vii de niciunde şi te îndrepţi spre nicăieri.”

Daniel Moşoiu: „Tot ceea ce dumneavoastră veţi citi în cartea de faţă a fost rostit la microfon de către profesorul şi istoricul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici absolut din memorie. Ceea ce mi s-a părut, mie, dar şi multor ascultători, de-a dreptul fabulos. Dialogurile acestea (deşi ele sunt mai mult monologuri!) aduc în faţa cititorilor o veritabilă şi incitantă istorie a Clujului. Dar ele oferă şi un adevărat ghid al acestei urbe, căreia Vladimir-Alexandru Bogosavlievici i-a dedicat ani şi ani de studiu temeinic.”

Un volum ce stă sub semnul fabulosului dovedeşte, încă o dată, pasiunea pentru istoria şi dragostea pentru cultura oraşului. Profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici se identifică astfel, tot mai mult, cu istoria acestui oraş.