Conflicte dintre generaţii png

Primul Muzeu al Poştei din România s-a deschis la Timişoara

📁 Muzeele României
Autor: Stefan Both
🗓️ 2 martie 2011

Clădirea Poştei din Timişoara s-a transformat în galerie de artă şi sală de spectacole. Aici vor putea avea loc diferite expoziţii, lansări de carte şi concerte.

Timişorenii care au treabă la Poşta Mare vor avea ocazia să viziteze un inedit muzeu al poştei, primul de acest gen din România. Exponatele aflate în rotonda din holul principal vorbesc despre istoria activităţii poştei din judeţul vestul ţării, marea lor majoritatea fiind de la mijlocul secolului XX. Obiectele au fost aduse de la diferite oficii poştale din Deta, Stamora Germană sau Orăştie.

Rastel pentru saci, saci pentru transporturi de bani, balanţe pentru cântărirea pachetelor, maşină pentru ştampilat corespondenţa, cutii poştale vechi, un birou de diriginte, maşini de calculat, cleşti de sigilat trimiteri cu valoare, ştampile ale poştaşilor. Sunt doar o parte din obiectele care fac parte din primul Muzeu al Poştiei din ţară.

image

Muzeu şi expoziţie de artă la poştă

Poşta îşi deschide porţile şi pentru activităţi culturale. Cu ocazia inaugurării muzeului, a avut loc vernisajul unei expoziţii care îi aparţine artistei Suzanei Fântânariu, cât şi al caricaturistului Radu Cleţiu.

image

Mai există la filatelia din Bucureşti o mini expoziţie, dar nu este la nivelul acesta. Am deschis acest muzeu unic în ţară pentru că avem cu ce se lăudăm. Aici se poate vedea cum funcţionează sistemul poştal, de la cum a fost la ce a ajuns. Nu am cheltuit nimic, ci doar am expus ce am avut”, a declarat Nelu Balaş, directorul Regionalei Poşta Timişoara.

Pe data de 7 martie, la Poşta Mare va avea loc un recital susţinut de Costel Busuioc.