Conflicte dintre generaţii png

Primul Muzeu al Po┼čtei din Rom├ónia s-a deschis la Timi┼čoara

Cl─âdirea Po┼čtei din Timi┼čoara s-a transformat ├«n galerie de art─â ┼či sal─â de spectacole. Aici vor putea avea loc diferite expozi┼úii, lans─âri de carte ┼či concerte.

Timi┼čorenii care au treab─â la Po┼čta Mare vor avea ocazia s─â viziteze un inedit muzeu al po┼čtei, primul de acest gen din Rom├ónia. Exponatele aflate ├«n rotonda din holul principal vorbesc despre istoria activit─â┼úii po┼čtei din jude┼úul vestul ┼ú─ârii, marea lor majoritatea fiind de la mijlocul secolului XX. Obiectele au fost aduse de la diferite oficii po┼čtale din Deta, Stamora German─â sau Or─â┼čtie.

Rastel pentru saci, saci pentru transporturi de bani, balan┼úe pentru c├ónt─ârirea pachetelor, ma┼čin─â pentru ┼čtampilat coresponden┼úa, cutii po┼čtale vechi, un birou de diriginte, ma┼čini de calculat, cle┼čti de sigilat trimiteri cu valoare, ┼čtampile ale po┼čta┼čilor. Sunt doar o parte din obiectele care fac parte din primul Muzeu al Po┼čtiei din ┼úar─â.

image

Muzeu ┼či expozi┼úie de art─â la po┼čt─â

Po┼čta ├«┼či deschide por┼úile ┼či pentru activit─â┼úi culturale. Cu ocazia inaugur─ârii muzeului, a avut loc vernisajul unei expozi┼úii care ├«i apar┼úine artistei Suzanei F├ónt├ónariu, c├ót ┼či al caricaturistului Radu Cle┼úiu.

image

ÔÇ×Mai exist─â la filatelia din Bucure┼čti o mini expozi┼úie, dar nu este la nivelul acesta. Am deschis acest muzeu unic ├«n ┼úar─â pentru c─â avem cu ce se l─âud─âm. Aici se poate vedea cum func┼úioneaz─â sistemul po┼čtal, de la cum a fost la ce a ajuns. Nu am cheltuit nimic, ci doar am expus ce am avutÔÇŁ, a declarat Nelu Bala┼č, directorul Regionalei Po┼čta Timi┼čoara.

Pe data de 7 martie, la Po┼čta Mare va avea loc un recital sus┼úinut de Costel Busuioc.