Primul album de benzi desenate despre decembrie 1989 jpeg

Primul album de benzi desenate despre decembrie 1989

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 16 decembrie 2019

Duminică, 22 decembrie, la Casa Sfatului din Brașov, va fi lansat primul album de benzi desenate despre decembrie 1989 publicat în România. În același timp, acesta este și cel mai mare album colectiv de benzi desenate (39 de autori) și cel mai voluminos (212 pagini de benzi desenate). 

Albumul de benzi desenate „Istorii din ‘89 în benzi desenate”, este lansat sub egida Muzeul Județean de Istorie Brașov.

coperta ISTORII DIN 89 IN BENZI DESENATE jpg jpeg

„Pe bună dreptate, se spune că atunci, în decembrie 1989, am fost mai uniți ca niciodată. După 30 de ani, acest subiect istoric a unit ca niciodată autorii de benzi desenate din România! 39 de artiști au răspuns pozitiv invitației noastre de a participa la acest album. Iar prima surpriza a fost vârsta lor. 21 aveau sub 14 ani în '89 și șase au certificatele de naștere fără stema republicii populare sau socialiste. Așa că sunt multe istorii cu copii, părinti și bunici, despre un Crăciun dulce-amar, televizoare care dau revoluție, nu desene, libertatea de a-ți dunga mașina să arate ca o zebră, portretele arse sau mâzgălite ale lui Ceaușescu, dar și despre un manechin spânzurat și primul om mort văzut vreodată, la televizor sau în realitate”, spune Nicolae Pepene, manager Muzeul Județean de Istorie Brașov, editor al volumului „Istorii din '89 în benzi desenate".

După lansare, albumul va fi disponibil pentru comenzi online și în librării, până atunci precomenzi se pot face la adresa: istoriidin89@gmail.com

Nicolae Ceausescu in benzi desenate Istorii din 89 jpg jpeg