Portret de suveran jpeg

Portret de suveran

­čôü Carte
Autor: Andreea Lup┼čor
­čŚô´ŞĆ 15 octombrie 2015

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit recent cel mai longeviv monarh din istoria ╚Ť─ârii sale:este pe tron de mai bine de 63 de ani ╚Öi este ├«nc─â ÔÇ×├«n form─âÔÇŁ. Am crede c─â dup─â o domnie at├ót de lung─â, oamenii cunosc, cu siguran╚Ť─â, totul despre regina lor. Nu este ├«ns─â a╚Öa:Regina Elisabeta a fost ├«ntotdeauna un monarh re╚Ťinut ╚Öi discret ├«n apari╚Ťiile sale publice, astfel c─â ea a r─âmas, pentru mul╚Ťi, o enigm─â.

ÔÇ×Regina Elisabeta este, ├«n felul ei, o personalitate istoric─â de prim rang, iar povestea vie╚Ťii sale este mult mai stranie ╚Öi mai complex─â dec├ót ╚Ötiu cei mai mul╚Ťi dintre noiÔÇŁ, consider─â Andrew Marr, jurnalist BBC. Prin urmare, ├«n Regina Elisabeta a II-a, el ╚Öi-a propus s─â scoat─â la iveal─â portretul intim, necunoscut, al suveranei. Biografia excelent─â semnat─â de Marr este cu at├ót mai interesant─â cu c├ót autorul s-a bazat pe m─ârturii adunate de la persoane apropiate cercului Reginei (politicieni, oficiali de rang ├«nalt, oameni de la Curtea regal─â). 

S-a spus despre Elisabeta a II-a c─â va fi, probabil, ultima mare regin─â a lumii. Dup─â o domnie de peste jum─âtate de secol, ├«n care a asigurat nu doar supravie╚Ťuirea ╚Öi stabilitatea dinastiei, ci ╚Öi reputa╚Ťia ei, oamenii se ├«ntreab─â deja:ce va fi monarhia britanic─â f─âr─â Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a. Portret intim

Autor:Andrew Marr

Editura Corint;num─âr pagini:480;pre╚Ť:34, 90 lei

 dam8805 jpg jpeg