Târgul Olarilor din Sibiu, în anul 2019 (© traditiisibiene.ro)

Peste 120 de meşteri, la Târgul Olarilor din Sibiu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 25 august 2022

Peste 120 de meşteri sunt aşteptaţi să participe, în perioada 3-4 septembrie, la a 56-a ediţie a Târgului Olarilor, cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, care va avea loc în Piaţa Mare din centrul oraşului, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

„"Cu oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoţei, instrumente muzicale, poposesc peste 120 de olari şi familii de meşteri la Târgul Olarilor de la Sibiu. Manifestarea este una de tradiţie pentru judeţul Sibiu şi pentru arealul transilvan, reunind în fiecare an olari din importante centre, precum Corund, Braniştea, Horezu, Vădastra, Obârşa, alături de ceramişti care expun creaţii de inspiraţie modernă. Diversitatea produselor decorative şi utilitare, realizate din lut, atmosfera de târg şi întâlnirea publicului cu olarii - toate fac parte din reţeta de succes a acestei expoziţii cu vânzare. Mai mult, fiecare ediţie a manifestării aduce în prim-plan demonstraţii de meşteşug la roata olarului, precum şi ateliere de olărit; astfel vizitatorii pot urmări olarii în timp ce lucrează vase sau pot încerca ei înşişi să modeleze lutul şi să decoreze oale şi ulcele”, arată comunicatul organizatorilor.

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 septembrie 2022, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 - 22.00.

Foto sus: Târgul Olarilor din Sibiu, în anul 2019 (© traditiisibiene.ro)