Paulo Coelho scrie istoria Spioanei jpeg

Paulo Coelho scrie istoria Spioanei

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 23 septembrie 2016

Editura Humanitas preg─âte╚Öte publicarea celei mai noi c─âr╚Ťi semnate de scriitorul brazilian Paulo Coelho. Spioanaeste un roman istoric inspirat din povestea fascinant─â a celei mai cunoscute femei-spion:Mata Hari.

La aproape un secol de la moartea ei, Paulo Coelho recompune, pornind de la documente de arhiv─â nepublicate, portretul captivant al uneia dintre cele mai enigmatice, curajoase ╚Öi independente femei din istorie. De la copil─âria ├«ntr-un or─â╚Öel olandez, la via╚Ťa traumatizant─â al─âturi de un ofi╚Ťer alcoolic ├«n Java ╚Öi p├ón─â la anii de glorie ├«n capitala Fran╚Ťei, Spioanae un puzzle fascinant ╚Öi o lec╚Ťie admirabil─â despre echilibrul fragil dintre nonconformism ╚Öi luciditate.

Singura ei vin─â:a fost o femeie liber─â.

O dansatoare care a șocat și a fermecat publicul.

O curtezan─â care a sfidat rigorile vremii. 

O spioan─â ÔÇô poate cea mai faimoas─â ÔÇô care i-a subjugat pe puternicii zilei. 

Înalta societate a adulat-o și a detestat-o, ziarele au elogiat-o și au condamnat-o.

Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seduc╚Ťia.

La ├«nceputul efervescentei Belle ├ëpoque, pe scenele de la Scala ╚Öi Olympia, Mata Hari aprinde imagina╚Ťia contemporanilor s─âi. Are b─ârba╚Ťii la picioare ╚Öi for╚Ťa de a-i manevra dup─â plac:arti╚Öti, aristocra╚Ťi, diploma╚Ťi ╚Öi oameni de stat sunt tot at├ótea marionete ├«n jocul ei periculos.

Dar zarurile sor╚Ťii nu cad de multe ori la fel, iar t├ón─âra, aflat─â mereu ├«ntr-o frenetic─â reinventare de sine, scap─â din m├óini fr├óiele propriei vie╚Ťi.

spioana jpg jpeg