O nouă expoziție interactivă și educativă „Fabrica de Jucării”, la Muzeul Copiilor

O nouă expoziție interactivă și educativă „Fabrica de Jucării”, la Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor se redeschide începând cu 25 august 2023 cu noua expoziție – „Fabrica de Jucării” unde copiii vor descoperi informații interesante despre jucării - de la istoria lor și materialele folosite la construcția și asamblarea acestora, până la procesul de reciclare a jucăriilor vechi.

Expoziția interactivă ,,Fabrica de Jucării” va fi un spațiu al creativității construit special pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, unde alături de întreaga familie pot explora și se pot distra împreună, informează un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Cu cele mai surprinzătoare jocuri, elemente speciale, echipamente interactive și efecte vizuale și auditive spectaculoase, această expoziție vă oferă o experiență de neuitat.

Expoziția propune mai multe zone tematice captivante:

1."Din ce sunt confecționate jucăriile?" – aici micuții vor afla despre materiile prime utilizate în fabricarea jucăriilor, proveniența și prelucrarea acestora.

2.”Cum se prelucrează jucăriile?" - vor putea explora utilajele și tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul și multe altele.

3."Cum se asamblează jucăriile?" - copiii vor învăța despre design, inginerie și prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor.

4."Zona de construcții"- copiii vor avea un atelier specializat, unde beneficiind de diversele materiale și cu ajutorul imaginației vor putea crea propriile jucării. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frâu liber imaginației și vor putea crea cu ajutorul diverselor materiale de construcție.

5."Colectare și reciclare jucării" – vor afla despre importanța colectării și reciclării jucăriilor, promovând astfel un comportament responsabil față de mediu.

6."Fabrica de Jucării” aduce în prim-plan și o zonă a inovațiilor. Copiii vor putea descoperi jucării interactive și electronice, jocuri video și console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată, roboți și jucării programabile, imprimare 3D și multe altele. Această secțiune va oferi o perspectivă fascinantă asupra viitorului jucăriilor.

Muzeul Copiilor este un hub interactiv multifuncțional de învățare non-formală și experiențială în care copiii pot explora, învăța și se pot distra în același timp. De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinație preferată pentru familii, oferind expoziții interactive și educaționale menite să inspire și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor.

Biletele și programul complet al expoziției se regăsesc accesând acest link .