O lucrare a Muzeului Naţional Brukenthal, expusă la Paris într o expoziţie dedicată lui Boticelli jpeg

O lucrare a Muzeului Naţional Brukenthal, expusă la Paris într-o expoziţie dedicată lui Boticelli

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2021

Muzeul Național Brukenthal a fost invitat de Musée Jacquemart-André din Paris să participe cu o lucrare din colecția Brukenthal la expoziția dedicată renumitului artist Boticelli.

„În fiecare an Muzeul Naţional Brukenthal este invitat de numeroase muzee din întreaga lume să participe cu lucrări din colecţia sa la diferite expoziţii. În acest an una dintre solicitări a venit de la renumitul muzeu parizian Jacquemart-Andre de a participa cu un veşmânt religios, o Casulă din anii 1485-1495. Expoziţia Boticelli, artist şi designer organizată în capitala Franţei este realizată sub patronajul Ambasadei Italiei în Franţa şi reuneşte o serie de lucrări de artă din 10 ţări şi din zeci de muzee, dintre care aş aminti: Muzeul de Stat din Berlin, Muzeul de Arte Frumoase din Ottawa, Muzeul Vatican şi Biblioteca Apostolică Vaticană, Colecţia The Bass din Miami, Muzeul Louvre din Paris, Galeria Uffizi din Florenţa, Rijkmuseum din Amsterdam sau Galeria Naţională din Londra şi implicit din România - Muzeul Naţional Brukenthal”, a declarat, într-un comunicat de presă, Alexandru Chituţă, şef secţie Marketing la Muzeul Naţional Brukenthal.

El a adăugat că „este o bucurie dar şi o mândrie” că Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu poate reprezenta cu cinste colecţia Brukenthal şi implicit România la astfel de evenimente culturale în marile muzee din lume vizitate de milioane de turişti.

Din partea Muzeului Naţional Brukenthal pentru exportul piesei s-a ocupat muzeograful dr. Adrian Luca şi conservatorul Alexandra Gălăbuţ”.

Muzeul Naţional Brukenthal a mai expus la Musee Jacquemart-Andre din Paris în decursul timpului.

„Iată că la mai bine de 10 ani distanţă de expoziţia exclusivă a Muzeului Naţional Brukenthal realizată la Muzeul Jacquemart-Andre din Paris aflat în apropierea Arcului de Triumf şi a Palatului Elysee, instituţia noastră are onoarea de a participa la o altă manifestare artistică în acelaşi muzeu cu o piesă de o valoare istorică, religioasă şi culturală deosebită, o Casulă realizată după Sandro Boticelli. În scurt timp vă vom informa şi despre alte contribuţii organizate prin folosirea unor piese de patrimoniu greu de estimat din muzeul nostru”, a precizat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca.

Expoziţia din Paris poate fi vizitată până în 24 ianuarie 2022.

Foto sus: Facebook / Muzeul Național Brukenthal