Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” celebrează Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, găzduind mai multe momente de reconstituire istorică.

Sâmbătă, 18 mai, muzeul se va deschide la orele 12.00, iar accesul va fi gratuit. Accesul în curtea instituției se va face pe cele două porți din capetele laterale ale esplanadei din fața Pavilionului de istorie militară generală, informează un comunicat al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” .

La orele 18.00, în dreptul intrării din Pavilionul de istorie militară generală, în fața treptelor de marmură, va avea loc un concert de muzică militară și de promenadă care va fi susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale.

Conform comunicatului citat, Compania Ursului Brun va îmbrăca armurile și va purta spadele războinicilor medievali, întruchipând luptele dar și viața de tabără a ostașilor și mercenarilor de pe aceste meleaguri din secolele XIII-XV. Asociația „6 Dorobanți” va manevra așa cum au luptat bravii ostași în anul revoluționar 1848 în Dealul Spirii, purtând uniformele și echipamentul infanteriștilor și artileriștilor de la momentul respectiv. Asociația „Tradiția Militară”, echipați în ținutele celor care au făcut România Mare, în Războiul pentru Întregirea Națională, vor dovedi buna pregătire și instruire ale acelor vremuri, prin demonstrații de mânuiri și ceremonialuri. A doua conflagrație mondială va fi reprezentată de Asociația „Tradiții Ostășești” și Clubul de Istorie Militară, care vor reliefa cum arătau bunicii și străbunicii noștri din ultimul război.

Evoluțiile asociațiilor de reconstituire istorică vor începe cu orele 16.00 și vor continua până spre miezul nopții, când Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” își va închide porțile.