„Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani”, conferință la Muzeul George Severeanu

„Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani”, conferință la Muzeul George Severeanu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 octombrie 2023

Joi, 26 octombrie 2023, la ora 17.00, Muzeul George Severeanu organizează conferința susținută de dr. Adina Boroneanț (Institutul de Arheologie Vasile Pârvan), cu tema: „Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani”.

Accesul la eveniment se va face în baza unei rezervări prin email la adresa muzeul.severeanu@muzeulbucurestiului.ro, cu confirmare, în limita locurilor disponibile.

Preț bilet: 10 lei. Achiziționarea biletului se face la stand, înaintea începerii conferinței, informează un comunicat al Muzeului George Severeanu.

Metodele și tehnicile de pescuit documentate la comunități tradiționale din perioada istorică din diverse părți ale lumii oferă, prin paralela inventarului, a mediului înconjurător și a tipului de societate, pot reconstrui o imagine relativ bine conturată asupra practicilor de pescuit din neoliticul timpuriu de la Porțile de Fier, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a vieții oamenilor pe malurile Dunării acum 8000 de ani.

Dr. habil. Adina Boroneanț este absolventă atât a Facultății de Automatică cât și a Facultății de Istorie din București, fiind interesată cu precădere de arheologia sfârșitului de Pleistocen (paleolitic final/epipaleolitic) și a primei părți a Holocenului (mezolitic, neolitic, epoca bronzului). Este cercetător științific și conducător de doctorat la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, studiile sale concentrându-se asupra cercetărilor interdisciplinare de natură arheometrică dar și a aspectelor funerare și a subzistenței comunităților mezolitice și neolitice din zona Porțile de Fier.

Aflați mai multe detalii accesând acest link.