Naziştii ar fi încercat să înveţe câinii să vorbească, pentru a câştiga războiul jpeg

Naziştii ar fi încercat să înveţe câinii să vorbească, pentru a câştiga războiul

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 25 mai 2011

Cercetările unui academician britanic dezvăluie că în timpul celui de-al doilea Război Mondial naziştii ar fi încercat să dreseze câini să "vorbească şi să citească", în încercarea de a construi o armată de câini vorbitori.

Germanii priveau câinii ca fiind nişte fiinţe aproape la fel de inteligente ca oamenii, motiv pentru care a şi fost înfiinţată o şcoală pentru dresarea câinilor, cu scopul de a câştiga războiul. Hitler spera ca aceste animale inteligente să înveţe că comunice cu trupele SS. Şcoala canină Tier-Sprechschule ASRA a fost înfiinţată în anii '30 şi şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul războiului, fiind localizată în Leutenburg, lângă Hanovra şi condusă de Margarethe Schmitt cu ajutorul mai multor psihologi veterinari.

Potrivit Daily Telegraph, oficialii nazişti au adunat câini "educaţi" din toată Germania, pe care au încercat să-i înveţe să vorbească şi să apese anumite semnale folosindu-se de lăbuţe. Conform dosumentelor, au fost raportate rezultate uimitoare:un patruped ar fi reuşit să răspundă cu "Fuhrer-ul meu" la întrebarea cine este "Adolf Hitler". Un alt câine a ajuns să comunice prin atingerea literelor din alfabet cu lăbuţa, iar alţii ar fi putut să imite vocea umană. Primul căţel instruit a fost Rolf, un terier care ajunsese să comunice atingând cu lăbuţele o tablă. Fiecare literă din alfabet era reprezentată de un anumit număr de bătăi. Se spune chiar că Rolf ar fi învăţat limbi străine, scria poezii şi ar fi întrebat-o pe o nobilă care l-a vizitat dacă "poate să dea din coadă". Patriot, câinele german şi-ar fi exprimat chiar dorinţa de a se înrola în armată pentru că nu-i plăceau francezii. Un alt câine, Kurwenal, comunica lătrând de un anumit număr de ori pentru fiecare literă. Un  alt patruped, pe nume Don, imita vocea umanăspunând "Mi-e foame! Daţi-mi prăjituri".

Informaţii despre bizarul experiment, numit Wooffan SS, au ieşit la lumină după ani mulţi de cercetare minuţioasă a câinilor unici din istorie, efectuată de academicianul Jan Bondeson, de la Universitatea din Cardiff. El a scris cartea "Câini extraordinari: curiozităţi canine".

"Părerea mea ar fi că respectivii câini erau dresaţi pentru a lucra cu trupele SS sau pentru a fi puşi pe post de câini de pază în lagărele de concentrare. Hitler însuşi şi-a manifestat interesul în a folosi câini educaţi în război, şi i-a sfătuit pe reprezentanţii armatei germane să studieze  utilitatea lor. Totuşi, nu există nicio dovadă că aceste planuri au şi fost înfăptuite şi că trupele SS aveau alături câini vorbitori", a declarat profesorul Bondeson.

Hitler a fost un iubitor de câini şi chiar a avut doi ciobăneşti germani, Blondi şi Bella. El şi-a ucis unul dintre câini înainte de a se sinucide, în 1945, în buncărul său.