Muzeul Theodor Pallady se redeschide, cu respectarea m─âsurilor de siguran╚Ť─â ├«mpotriva COVID 19 jpeg

Muzeul Theodor Pallady se redeschide, cu respectarea m─âsurilor de siguran╚Ť─â ├«mpotriva COVID-19

­čôü Muzeele Rom├óniei
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 10 iunie 2020

Muzeul Na╚Ťional de Art─â al Rom├óniei anun╚Ť─â redeschiderea pentru public a muzeului satelit Theodor Pallady ├«ncep├ónd din data de 10.06.2020. Programul temporar de func╚Ťionare va fi de miercuri p├ón─â duminic─â, ├«ntre orele 11:00-17:00.

Muzeul Theodor Pallady era singurul aflat ├«n administrarea Muzeului Na╚Ťional de Art─â al Rom├óniei ce nu putea fi vizitat ├«nc─â dup─â ├«nchiderea temporar─â ca m─âsur─â de preven╚Ťie a infect─ârilor cu COVID-19. MNAR ╚Öi Muzeul Colec╚Ťiilor de Art─â ╚Öi-au reluat activitatea cu publicul din 20.05.2020, iar Muzeului K.H. Zambaccian din data de 03.06.2020.

Vizitarea tuturor celor patru muzee este posibil─â doar cu respectarea m─âsurilor de siguran╚Ť─â ├«mpotriva infect─ârilor cu noul coronavirus COVID-19, care includ purtarea m─â╚Ötii de protec╚Ťie, m─âsurarea temperaturii la intrare ╚Öi interdic╚Ťia de a forma grupuri mai mari de trei persoane pe parcursul vizitei (cu excep╚Ťia familiilor cu mai mul╚Ťi copii).

Muzeul Theodor Pallady3 jpg jpeg

ÔÇ×Din acest moment, toate cele patru muzee aflate ├«n administrarea MNAR ├«╚Öi a╚Öteapt─â din nou vizitatorii. Redeschiderea Muzeului Theodor Pallady, precum ╚Öi rezolvarea blocajului cu plata pentru cei 75 de supraveghetori care au fost ├«n ╚Öomaj tehnic pe perioada st─ârii de urgen╚Ť─â, reprezint─â pa╚Öi importan╚Ťi pentru revenirea la normalitate. Asigur─âm ├«nc─â o dat─â publicul c─â au fost luate toate m─âsurile pentru ca experien╚Ťa lor la muzeu s─â fie una sigur─â ╚Öi pl─âcut─âÔÇŁ, a declarat Cristina VERONA TOBI, manager interimar MNAR.

Muzeul Theodor Pallady ad─âpo╚Öte╚Öte colec╚Ťia so╚Ťilor Serafina ┼či Gheorghe R─âut ╚Öi con╚Ťine un nucleu substan╚Ťial de p├ónze semnate de Theodor Pallady ┼či peste 800 de desene ┼či gravuri din perioada sa parizian─â, precum ╚Öi picturi de ╚Öcoal─â francez─â, olandez─â, englez─â ╚Öi spaniol─â din secolele XVI-XIX, sculptur─â mic─â antic─â ╚Öi renascentist─â, textile, piese de mobilier, ceramic─â oriental─â ┼či alte obiecte de art─â decorative.

Pallady Nud cu ciorap negru jpg jpeg

Cl─âdirea ├«n care func╚Ťioneaz─â muzeul, cunoscut─â sub numele de Casa Melik, a fost construit─â ├«n a doua jum─âtate a secolului XVIII ╚Öi este una dintre cele mai vechi ┼či frumoase case negustore╚Öti din Bucure┼čti.

Pre╚Ťul unui bilet este de 10 lei, iar copii ╚Öi pensionarii beneficiaz─â de reduceri. Mai multe detalii g─âsi╚Ťi pe www.mnar.arts.ro