Muzeul Satului din Baia Mare, redeschis pentru vizitatori (foto: Consiliul Judeţean Maramureş)

Muzeul Satului din Baia Mare, redeschis pentru vizitatori

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 24 aprilie 2023

Muzeul Satului din Baia Mare a fost redeschis, pentru vizitatori și turiști, în cadrul evenimentului „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor”.

În fiecare an, Muzeul Satului din Baia Mare sărbătorește hramul Bisericii Monument „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, dată la care se deschide oficial și sezonul de vizitare al Satului de pe Dealul Florilor, informează un comunicat al Consiliului Județean Maramureș.

În cadrul evenimentului „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor” din acest an a fost inaugurată Casa Danciu din Muzeul Satului din Baia Mare, proaspăt pregătită pentru a fi vizitată de oaspeții muzeului, precizează comunicatul citat.

„Primăvara e un anotimp al primenirii, iar prin redeschiderea muzeului către publicul larg și turiști, încercăm să aducem în atenție valorile arhitectonice a satului maramureșean, aproape dispărut în timp. Întreaga echipă încearcă să atragă atenția prin munca depusă că, satul maramureșean a fost la un moment dat cu totul altceva, arhitectural, față de zilele noastre. Încercăm să recuperăm tot ce se mai poate recupera și a pune în circuitul public case vechi, unelte din gospodării sau bunuri folosite de țărani pentru decorarea casei”, a declarat, pentru Agerpres, Monica Mare, managerul muzeului.

Muzeul Satului din Baia Mare poate fi vizitat de marți până duminică între orele 10:00-18:00.

Foto sus: Muzeul Satului din Baia Mare, redeschis pentru vizitatori (© Consiliul Județean Maramureș)