Muzeul Național de Arheologie din Madrid, cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naționale din Spania jpeg

Muzeul Național de Arheologie din Madrid, cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naționale din Spania

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 10 ianuarie 2022

Muzeul Național de Arheologie din Madrid, instituție care găzduiește expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, a înregistrat cel mai mare număr de vizitatori dintre muzeele naționale, respectiv 329.714 persoane în anul 2021, conform unui comunicat al Guvernului spaniol. 

Creșterea numărului de vizitatori se datorează expozițiilor temporare, așa cum este și cea românească, dar și profesionalismului organizatorilor, în ciuda perioadei dificile pe care încă o traversăm, din cauza restricțiilor COVID-19, anunță Ministerul Culturii din România.

„Am aflat cu mare bucurie despre succesul excepţional al expoziţiei noastre în Spania. Bucurie, mândrie chiar, dar fără să fie nicidecum o surpriză, deoarece Muzeul Naţional de Istorie a României ne-a obişnuit cu evenimente de înaltă calitate. Nu pot uita succesul expoziţiei 'Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic' de la Lisabona, din 2017, şi multe, multe altele. Trebuie să transmit cele mai calde felicitări domnului Ernest Oberlander Târnoveanu, managerul MNIR, dar şi Ambasadei României la Madrid, Excelenţei Sale doamnei Gabriela Dancău, un ambasador impecabil, energic şi dedicat. Felicitări tuturor celor implicaţi şi aşteptăm expoziţia acasă, pentru a fi vizitată şi de românii iubitori de istorie", a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Foto: Ministerul Culturii

expo jpg jpeg

Expoziția marchează 140 de ani de relații diplomatice între România şi Regatul Spaniei și s-a bucurat de succes chiar de la început, Ambasada României în Spania anunțând că în octombrie 2021, prima lună de la deschidere, nu mai puțin de 16.111 persoane i-au trecut pragul. 

„Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” este coordonată de Muzeul Național de Istorie a României, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, și adună 838 de artefacte excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România. Aceasta va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii februarie 2022.