Muzeul Na╚Ťional de Arheologie din Madrid, cel mai mare num─âr de vizitatori dintre muzeele na╚Ťionale din Spania jpeg

Muzeul Na╚Ťional de Arheologie din Madrid, cel mai mare num─âr de vizitatori dintre muzeele na╚Ťionale din Spania

­čôü Muzee
Autor: Redac╚Ťia

Muzeul Na╚Ťional de Arheologie din Madrid, institu╚Ťie care g─âzduie╚Öte expozi╚Ťia ÔÇ×Tezaure arheologice din Rom├ónia. R─âd─âcini dacice ╚Öi romaneÔÇŁ, a ├«nregistrat cel mai mare num─âr de vizitatori dintre muzeele na╚Ťionale, respectiv 329.714 persoane ├«n anul 2021, conform unui comunicat al Guvernului spaniol. 

Cre╚Öterea num─ârului de vizitatori se datoreaz─â expozi╚Ťiilor temporare, a╚Öa cum este ╚Öi cea rom├óneasc─â, dar ╚Öi profesionalismului organizatorilor, ├«n ciuda perioadei dificile pe care ├«nc─â o travers─âm, din cauza restric╚Ťiilor COVID-19, anun╚Ť─â Ministerul Culturii din Rom├ónia.

ÔÇ×Am aflat cu mare bucurie despre succesul excep┼úional al expozi┼úiei noastre ├«n Spania. Bucurie, m├óndrie chiar, dar f─âr─â s─â fie nicidecum o surpriz─â, deoarece Muzeul Na┼úional de Istorie a Rom├óniei ne-a obi┼čnuit cu evenimente de ├«nalt─â calitate. Nu pot uita succesul expozi┼úiei 'Aurul antic. De la Marea Neagr─â la Oceanul Atlantic' de la Lisabona, din 2017, ┼či multe, multe altele. Trebuie s─â transmit cele mai calde felicit─âri domnului Ernest Oberlander T├órnoveanu, managerul MNIR, dar ┼či Ambasadei Rom├óniei la Madrid, Excelen┼úei Sale doamnei Gabriela Danc─âu, un ambasador impecabil, energic ┼či dedicat. Felicit─âri tuturor celor implica┼úi ┼či a┼čtept─âm expozi┼úia acas─â, pentru a fi vizitat─â ┼či de rom├ónii iubitori de istorie", a declarat ministrul Culturii, Lucian Roma┼čcanu.

Foto: Ministerul Culturii

expo jpg jpeg

Expozi╚Ťia marcheaz─â 140 de ani de rela╚Ťii diplomatice ├«ntre Rom├ónia ┼či Regatul Spaniei ╚Öi s-a bucurat de succes chiar de la ├«nceput, Ambasada Rom├óniei ├«n Spania anun╚Ť├ónd c─â ├«n octombrie 2021, prima lun─â de la deschidere, nu mai pu╚Ťin de 16.111 persoane i-au trecut pragul. 

ÔÇ×Tezaure arheologice din Rom├ónia. R─âd─âcini dacice ╚Öi romaneÔÇŁ este coordonat─â de Muzeul Na╚Ťional de Istorie a Rom├óniei, institu╚Ťie aflat─â ├«n subordinea Ministerului Culturii, ╚Öi adun─â 838 de artefacte excep╚Ťionale din colec╚Ťiile a 39 de muzee din Rom├ónia. Aceasta va r─âm├óne deschis─â p├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii februarie 2022.