Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului pe 24 ianuarie

Muzeul Național Cotroceni, deschis publicului pe 24 ianuarie

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 19 ianuarie 2024

Muzeul Național Cotroceni va fi deschis publicului spre vizitare miercuri, 24 ianuarie 2024, în contextul aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cu această ocazie, vizitatorii vor putea admira și microexpoziția dedicată evenimentelor care au marcat perioada de domnie a lui Alexandra Ioan Cuza, informează un comunicat al Muzeului Național Cotroceni.

În cadrul acesteia, vor descoperi uniforme militare românești, armament și documente semnate de Al. I. Cuza, care aparțin patrimoniului Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, precum și medalii, pașapoarte și regulamente emise în perioada domniei acestuia, din colecția Daniel Obreja.

De asemenea, publicul va putea vedea obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Național Cotroceni, cum ar fi sabia de paradă – primită în dar de la principele sârb Mihail Obrenovici și alte obiecte de epocă din anii de domnie ai lui Alexandru Ioan Cuza.

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni în data de 24 ianuarie 2023 se face doar pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, conform tarifelor MNC (disponibile pe www.muzeulcotroceni.ro).

Pentru înscrieri: vizitare@muzeulcotroceni.ro 021-317.31.07 / 0725.518.381

Programarea dumneavoastră va fi confirmată prin e-mail de către un reprezentant al muzeului. Copiii cu vârsta până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită. Accesul se face doar prezentând un act de identitate în original (CI sau pașaport).