Muzeul Brukenthal a aniversat 200 de ani de existență jpeg

Muzeul Brukenthal a aniversat 200 de ani de existență

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 27 februarie 2017

Muzeul Național Brukenthal expune tablouri valoroase din colecția Samuel von Brukenthal, restaurate în ultimele decenii, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la deschiderea muzeului. 

”Una din expozițiile care se inaugurează în Muzeul Brukenthal este (...) «Eroi, sfinți și oameni obișnuiți», la etajul al doilea al Palatului Brukenthal. (...) Expoziția cuprinde tablouri aparținând școlilor principale de pictură reprezentate în colecția muzeului, respectiv cea olandeză și flamandă, franceză, germană, austriacă și italiană. Expoziția prezintă și tablouri recent restaurate sau mai puțin valorificate expozițional. (...) Expoziția cu această tematică nu a mai avut loc în ultimele decenii”, a declarat pentru AgerpresAlexandru Sonoc, unul din specialiștii Muzeului Național Brukenthal.

De asemenea, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la inaugurarea muzeului a fost redeschisă expoziția ”Capodopere din Colecția Brukenthal”, găzduită în Palatul cu același nume. Această expoziție cuprinde 43 de capodopere, printre care multe lucrări restaurate. Dacă în 2006 o parte din lucrări puteau fi admirate din spatele sticlei unor vitrine, acum tablourile au fost expuse la lumină.

Cu ocazia aniversării a 200 de ani de la deschidere, Muzeul Național Brukenthal a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis. 

Citește și: 

Celălalt Brukenthal – Palatul de la Sâmbăta de Jos, la un pas de dispariţie