Muzeul Antipa invadează mediul urban jpeg

Muzeul Antipa invadează mediul urban

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 24 iunie 2011

Animalele de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti invadează mediul urban, începând de joi, în cadrul unei campanii ce pregăteşte redeschiderea muzeului, incluzând şi un concurs de fotografie-"Surprinde fauna oraşului tău", informează instituţia.

Primul episod al campaniei se derulează de joi până pe 7 iulie, în pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost amplasat un mulaj reprezentând o girafă, ce scoate capul la suprafaţă, în rondul pieţei, precum şi panouri în formă de arbori, cu fotografii şi informaţii despre savană, completate cu sunete. De săptămâna viitoare, peisajul din pasajul Universităţii va fi completat şi de proiecţii interactive.

Următoarele episoade ale campaniei Muzeului Antipa se vor desfăşura în diferite locuri din Capitală, până la redeschiderea muzeului, care "va fi în curând", au declarat reprezentanţii instituţiei. Ei au mai precizat că această campanie a fost realizată in-house.

În cadrul campaniei, a fost lansat şi concursul "Surprinde fauna oraşului tău", adresat celor din România şi Republica Moldova care doresc să-şi dea "examenul de naturalişti" trimiţând la adresa concurs@antipa.ro, un e-mail cu o fotografie care să surprindă un animal sălbatic din oraşul în care locuiesc. Pentru a se orienta, ei pot consulta consulte ghidul "Fauna Bucureştiului" pus la dispoziţie pe site-ul www.antipa.ro şi pagina de Facebook dedicată evenimentului. Tot acolo, participanţii pot găsi informaţii despre regulamentul concursului. Naturalistul "cum laude" va primi o invitaţie de două persoane la deschiderea Muzeului Antipa, programată pentru această toamnă.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost închis la începutul lunii ianuarie 2009, pentru efectuarea lucrărilor de renovare la clădire, dar şi pentru modernizarea expoziţiei permanente, urmând a fi redeschis în ianuarie 2010, însă durata efectuării lucrărilor s-a prelungit.