„MĂRȚIȘOR. Simbolul primăverii inclus în patrimoniul imaterial al UNESCO”.

Mărțișorul ajunge la Roma

Cu ocazia celebrării Sărbătorii Mărțișorului, Ambasada României în Republica Italiană organizează luni, 27 februarie 2023, ora 10:00, în sala Laudato Si’ a Palatului Senatorial din Roma (Piazza del Campidoglio), evenimentul „MĂRȚIȘOR. Simbolul primăverii inclus în patrimoniul imaterial al UNESCO”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Centrul de Documentare a Sitului Patrimoniu Mondial UNESCO din Roma și Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană, sub patronajul Primăriei Romei, informează un comunicat al Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Pe lângă saluturile instituționale ale ambasadorilor României și Republicii Moldova, dar și ale reprezentanților instituțiilor italiene, vor susține scurte conferințe:

  • Dr. Georgiana Onoiu, Șef Secție Patrimoniul Cultural și Evidență Științifică din cadrul Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București cu tema: Mărțișorul – element înscris în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității
  • Dna. Elisabetta Maffioli, Responsabil Centrul de Documentare Situl UNESCO din Roma cu tema: Centrul de Documentare Sit Unesco din Roma pentru promovarea cunoașterii orașului ca sit al Patrimoniului Mondial.

Tot cu această ocazie, dr. Aurelia Tudor, cercetător în cadrul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și comunitatea moldovenească din Roma, vor prezenta publicului Mărțișorul – simbol al primăverii, iar membrii Ligii Studenților Români din Străinătate – Filiala Italia vor distribui mărțișoare în Piața Campidoglio din Roma, în cadrul campaniei „Mărțișor – dar și dor”.

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu confirmarea prezenței la adresa de e-mail: roma.events@mae.ro.