Manuscrisul romanului „Micul Prinț”, expus pentru prima dată la Paris jpeg

Manuscrisul romanului „Micul Prinț”, expus pentru prima dată la Paris

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 decembrie 2021

Manuscrisul romanului „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, va fi expus, pentru prima dată în Franța, la Paris din februarie până în iunie 2022, a anunțat miercuri Muzeul de Arte Decorative. Aviatorul și scriitorul francez a redactat și desenat acest roman la New York și Long Island, între iunie și noiembrie 1942.

Manuscrisul nu a mai părăsit Statele Unite de atunci. Autorul i l-a încredințat unei prietene, Silvia Hamilton, înainte de a pleca să lupte în Africa de Nord în primăvara anului 1943. Această prietenă l-a vândut celor de la Morgan Library & Museum în 1968. Această instituție privată îl va împrumuta Muzeului de Arte Decorative din Paris, care găzduiește expoziția „À la rencontre du Petit Prince”, din 17 februarie până pe 26 iunie, în aripa sa din palatul Luvru, informează adevarul.ro.

Expoziția va cuprinde „peste 600 de piese”, inclusiv „acuarele, schițe și desene - în cea mai mare parte inedite - dar și fotografii, poezii, decupaje din ziare și extrase din corespondență”, se arată într-un comunicat al Muzeului.

 „Micul Prinț”, care povestește aventurile pe diverse planete ale unui băiat aparent naiv, dar cu înclinații spre filosofie, este unul dintre cele mai mari succese din istoria literaturii mondiale. Povestea a fost publicată în franceză și engleză la New York în 1943. Un an mai târziu, în iulie 1944, Saint-Exupéry a murit în timpul unei misiuni în Marea Mediterană.

Astfel, Antoine de Saint-Exupérynu a apucat să se bucure nici măcar de succesul inițial al cărții sale, care astăzi este tradusă în peste 300 de limbi. Succesul global al poveștii se datorează, de asemenea, și picturilor în acuarelă cu care autorul a ilustrat-o și care au gravat imaginea tânărului personaj în memoria colectivă.