Litera a lansat volumul ÔÇ×Cortina de FierÔÇŁ de Anne Applebaum png

Litera a lansat volumul ÔÇ×Cortina de FierÔÇŁ de Anne Applebaum

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 20 ianuarie 2016

Editura Litera a lansat volumul Cortina de Fier. Represiunea sovietic─â ├«n Europa de Est, 1945-1956, al scriitoarei ╚Öi jurnalistei Anne Applebaum, una dintre cele mai bune cunosc─âtoare ale spa╚Ťiului est-european ├«n timpul comunismului ╚Öi dup─â ╚Öi laureat─â a Premiului Pulitzer pentru nonfic╚Ťiune ├«n 2004. 

Cortina de Fier, carte finalist─â a National Book Award pentru nonfic╚Ťiune, este o ├«ncercare plin─â de for╚Ť─â de a demonstra c─â totalitarismul a ├«nsemnat mai mult dec├ót excesele sale manifestate public. Cartea analizeaz─â detaliile conducerii totalitare:diaspora de partid, din URSS p├ón─â ├«n restul Blocului Sovietic, preluarea posturilor de radio, a universit─â╚Ťilor ╚Öi a grupurilor de tineri de c─âtre partizani, r─âspunsul contradictoriu al conduc─âtorilor Bisericii Catolice fa╚Ť─â de metodele lui Stalin.

Gra╚Ťie interviurilor realizate de Anne Applebaum ╚Öi cercet─ârilor am─ânun╚Ťite ├«n diversele arhive ale timpului, Cortina de Fier se asigur─â c─â experien╚Ťele zilnice ale celor care au tr─âit ├«n Blocul Sovietic vor r─âm├óne vii ├«n paginile de istorie, chiar dac─â ace╚Ötia vor p─âr─âsi, ├«n cur├ónd, istoria tr─âit─â.  

ÔÇ×Excelenta carte a lui Applebaum relateaz─â cu simpatie ╚Öi sensibilitate soarta lipsit─â de noroc a Europei de Est:s─â fie eliberat─â de sub st─âp├ónirea nazist─â de singurul regim la fel de inuman ca aceasta.ÔÇť (The Independent)

ÔÇ×Cortina de Fier este o carte de o importan╚Ť─â excep╚Ťional─â, care abordeaz─â frontal multe dintre miturile referitoare la originile R─âzboiului Rece. Este inteligent─â, plin─â de informa╚Ťii, remarcabil de obiectiv─â ╚Öi excep╚Ťional de bine documentat─â.ÔÇť (Antony Beevor)

├Än prezent, Anne Applebaum are o rubric─â permanent─â ├«n The Washington Post ╚Öi Slate ╚Öi este director de studii politice la Legatum Institute din Londra. ├Ä╚Öi ├«mparte timpul ├«ntre Marea Britanie ╚Öi Polonia, ╚Ťara natal─â a so╚Ťului ei, fostul ministru de Externe, Radek Sikorski.

coperta cortina de fier png png