Lansarea cartii Impotriva zeilor  Remarcabila poveste a riscului jpeg

Lansarea cartii Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 16 februarie 2015

Miercuri, 18 februarie, la ora 19, in libraria Humanitas de la Cismigiu va avea loc lansarea cartii Impotriva zeilor. Remarcabila poveste a riscului de Peter L. Bernstein, cel mai recent titlu aparut in colectia „Povestea banilor“ a Editurii Humanitas.

Cu acest prilej Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mihai Ghyka si Stefan Liiceanu, coordonatorul colectiei „Povestea banilor“, vor discuta despre eficienta metodelor folosite in calcularea riscului pe pietele financiare si despre istoria celor mai sofisticate instrumente statistice si de previzionare aflate astazi la indemana specialistilor.

„Ideea revolutionara care marcheaza granita dintre vremurile moderne si cele apuse o reprezinta stapanirea riscului:gandul ca viitorul inseamna ceva mai mult decat o toana a zeilor si ca oamenii nu sunt la bunul-plac al naturii. Aceasta carte spune povestea unui grup de ganditori a caror viziune remarcabila a dezvaluit modul in care viitorul poate fi pus in slujba prezentului. Ei au transformat asumarea riscului intr-unul dintre cei mai importanti catalizatori ai societatii occidentale, aratandu-le oamenilor cum sa inteleaga riscul, cum sa-l masoare si cum sa-i determine consecintele. Asemenea lui Prometeu, ei i-au sfidat pe zei...

Prin definirea unui proces rational de asumare a riscului, acesti temerari au oferit ingredientul lipsa care a propulsat stiinta si spiritul intreprinzator in lumea vitezei, a puterii, a comunicarii rapide si a operatiunilor financiare sofisticate ce marcheaza epoca noastra. Descoperirile lor in ceea ce priveste natura riscului, arta si stiinta alegerii constituie nucleul economiei de piata moderne.“ (Peter L. Bernstein)

„O naratiune ambitioasa si captivanta, o splendida introducere in lumea temerarilor de tot felul, care sunt, in viziunea lui Bernstein, adevarati umanisti, incurajand omenirea sa se elibereze din chingile superstitiei si ale fatalismului.“ (The New York Times)