Lansarea albumului "Poveștile Peleșului" la Bookfest 2016 jpeg

Lansarea albumului "Poveștile Peleșului" la Bookfest 2016

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 31 mai 2016

S├ómb─ât─â, 4 iunie, de la ora 11:30, intr─âm ├«n lumea elitelor de odinioar─â cu prilejul evenimentului de lansare a albumului "Pove╚Ötile Pele╚Öului" de Carmen Sylva (colec╚Ťia Istorie cu blazon, coordonat─â de Filip-Lucian Iorga). Edi╚Ťia a fost ├«ngrijit─â de Silvia Irina Zimmermann, specialist ├«n biografia Reginei-poete, iar ilustra╚Ťiile apar╚Ťin Arhivei Princiare de Wied. 

Vor lua cuv├óntul: Silvia Irina Zimmermann,  Ruxanda Beldiman,  Georgeta Filitti,  Filip-Lucian Iorga.

Editura Corint ╚Öi colec╚Ťia Istorie cu blazon prezint─â un album-eveniment, care recreeaz─â lumea elegan╚Ťei ╚Öi a subtilit─â╚Ťii de la curtea Palatului Pele╚Ö din vremea Regelui Carol I ╚Öi a Reginei Elisabeta:Pove╚Ötile Pele╚Öului de Carmen Sylva. 

ÔÇ×├Ändeosebi Pove╚Ötile Pele╚Öului reprezint─â din punct de vedere literar at├ót o simbioz─â reu╚Öit─â ├«ntre motivele germane ╚Öi rom├óne╚Öti din basmele populare, c├ót ╚Öi un succes sub aspectul medierii culturale ╚Öi al promov─ârii turismului. De numele p├ór├óului de munte, necunoscut p├óna atunci, Regina reu╚Öe╚Öte s─â lege pove╚Öti ╚Öi legende, d├óndu-i o valoare simbolic─â asem─ân─âtoare Rinului din ╚Ťara ei natal─â. De asemenea, inten╚Ťia Reginei este de a ridica numele de Pele╚Ö la nivelul unui simbol al noii dinastii a Rom├óniei ╚Öi de a-l face cunoscut prin intermediul literaturii.ÔÇŁ- Silvia Irina Zimmermann

13320975 1042524105841402 6392236407373859967 o 0 jpg jpeg

Istoria familiilor este povestea suferin╚Ťelor, istoria popoarelor este povestea luptelor! [...] Singurul lucru pe care ni l-au l─âsat popoarele sunt c├óntecele lor ╚Öi acestea sunt vrednice s─â tr─âiasc─â, c─âci altfel n-ar tr─âi nici popoarele, deoarece chiar ╚Öi pietrele, ce par a fi durate pentru ve╚Önicie, dispar.