Lansare ÔÇ×Dezinformarea  Un fost spion ╚Öef dezv─âluie strategiile secrete de subminare a libert─â╚Ťii, de atac ├«mpotriva religiei ╚Öi de promovare a terorismuluiÔÇŁ jpeg

Lansare ÔÇ×Dezinformarea. Un fost spion-╚Öef dezv─âluie strategiile secrete de subminare a libert─â╚Ťii, de atac ├«mpotriva religiei ╚Öi de promovare a terorismuluiÔÇŁ

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Editura Humanitas lanseaz─â cu ocazia Salonului Interna╚Ťional de Carte Bookfest 2015 volumul ÔÇ×Dezinformarea. Un fost spion-╚Öef dezv─âluie strategiile secrete de subminare a libert─â╚Ťii, de atac ├«mpotriva religiei ╚Öi de promovare a terorismuluiÔÇŁ, de Ronald J. Rychlak ╚Öi Ion Mihai Pacepa. Evenimentul de lansare are loc s─âmb─ât─â, 23 mai, la ora 19.30, la standul editurii din cadrul t├órgului;particip─â:Vladimir Tismaneanu,  Gelu Trandafir, C─ât─âlin Strat.

Ronald Reagan primind un exemplar al primei c─âr┼úi publicate de generalul Ion Mihai Pacepa, Orizonturi ro┼čii, pe care pre┼čedintele american a numit-o ÔÇ×biblia sa ├«n abordarea dictatorilorÔÇť.

Ion Mihai Pacepa, cel mai ├«nalt oficial din blocul sovietic care a cerut vreodat─â azil politic ├«ntr-o ┼úar─â NATO, tr─âind ╚Öi ast─âzi sub acoperire ├«n Statele Unite, revine cu o nou─â carte. Dup─â ce acum un sfert de secol, ├«n bestsellerul interna╚Ťional Orizonturi ro╚Öii, a demascat natura criminal─â a partidului comunist ┼či a Securit─â┼úii, aduc├ónd prejudicii ireparabile regimului de la Bucure┼čti, ├«n cartea de fa╚Ť─â generalul ia ├«n colimator o ╚Ťint─â uria╚Ö─â:╚Ötiin╚Ťa dezinform─ârii, n─âscut─â ╚Öi perfec╚Ťionat─â ├«n fosta Uniune Sovietic─â, ╚Öi ast─âzi uimitor de influent─â. ├Ämpreun─â cu istoricul Ronald Rychlak, Pacepa expune angrenajele unora dintre cele mai puternice campanii de dezinformare lansate de la Kremlin. Cititorul va descoperi r─âspunsuri la multe ├«ntreb─âri esen╚Ťiale ale epocii moderne:de ce ├«n ultimii 50 de ani lumea occidental─â s-a ├«ntors ├«mpotriva credin╚Ťei sale fondatoare, cre╚Ötinismul? De ce islamul radical, jihadul ╚Öi terorismul au izbucnit cu at├óta for╚Ť─â, dup─â o lung─â perioad─â de relativ─â acalmie? De ce s-au ├«nmul╚Ťit manifest─ârile de sorginte marxist─â ├«n Statele Unite ╚Öi ├«n zona NATO? Ce s-a ├«nt├ómplat, de fapt, ├«n Rusia dup─â c─âderea Zidului Berlinului?

O carte pe care ÔÇ×istoria a a╚Öteptat-oÔÇť, dup─â cum spune profesorul Paul Kengor, o min─â de aur din care putem extrage toate informa╚Ťiile ce se cer cunoscute despre R─âzboiul Rece.

pacepa 0 jpg jpeg