Lansare de carte online&live | „R S R  Lecția de învățămînt politic”  jpeg

Lansare de carte online&live | „R.S.R. Lecția de învățămînt politic”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 februarie 2021

Editura Humanitas vă invită marți, 23 februarie, ora 19:30, la o dezbatere live&online cu Ioan Stanomir, Cristian Preda, Angelo Mitchievici și Marian Voicu, moderată de Lidia Bodea, despre volumul „R.S.R. Lecția de învățămînt politic” de Ioan Stanomir, recent apărut în colecția „Istorie“.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Volumul „R.S.R. Lecția de învățămînt politic” este disponibil în librării, dar poate fi achiziționat și online, de pe libhumanitas.ro

„Ioan Stanomir e un cititor pasionat. Dar și foarte subtil. I-a picat în mînă un dicționar alcătuit în 1975 de către ideologii Partidului Comunist Român și a făcut din el un instrument care ne îngăduie să înțelegem mai bine nu doar societatea de acum jumătate de secol, ci și vocile radicale de azi. Citiți acest volum, dacă vreți să deslușiți drumul de la totalitarism la democrație, cu toate scurtăturile și ocolișurile lui ideologice.“ (Cristian Preda)

„Ioan Stanomir ne oferă o admirabilă lectură critică a catehismului comunist. În fraze memorabile, al căror stil este un contrapunct la barbaria limbii de lemn, el psihanalizează idiolectul minciunii, care a supraviețuit mitologiei comuniste. Omul nou trăiește, lobotomizat, într-o butaforie de tip Potemkin; liberul arbitru i-a fost amputat, iar cuvintele comuniste îl populează în continuare. Acest volum este un breviar al răului, al codului statolatriei, este o lectură transistorică memorabilă a național-comunismului românesc.“ (Marian Voicu)