Lansare de carte online&live | „O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent” jpeg

Lansare de carte online&live | „O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 februarie 2021

Joi, 25 februarie, ora 19:30, editura Humanitas vă invită la o întâlnire LIVE&online cu istoricii Oliver Jens Schmitt și Virgiliu Țârău, moderată de Andrei Pogăciaș, despre "O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent", de Martin Kitchen. Volumul a apărut recent în colecția Istorie a Editurii Humanitas, în traducerea lui Mugur Butuza și poate fi achiziționat din orice librărie și de pe libhumanitas.ro

Dezbaterea poate fi văzută pe pagina de facebook a editurii Humanitas, iar înregistrarea pe Youtube Humanitas.

Martin Kitchen oferă o lucrare lucidă și documentată axată pe formarea Germaniei ca stat național de la situația sa fragmentată de la începutul secolului XIX până în deceniile de după 1945. De-a lungul expozeului, autorul a împletit firele politice, economice, sociale și culturale necesare pentru a prezenta complexitatea care marchează istoria Germaniei până la Angela Merkel. (Donald Dietrich, Boston College)

O istorie a Germaniei moderne scrisă de Kitchen oferă o relatare cuprinzătoare și vie a evenimentelor-cheie din istoria Germaniei, de la începutul secolului XIX la perioada de după unificare. (Stuart Taberner, Universitatea din Leeds)