Lansare de carte la MŢR: «Scrisori de pe front» jpeg

Lansare de carte la MŢR: «Scrisori de pe front»

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 18 decembrie 2017

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 20 decembrie 2017, ora 19, la Clubul Țăranului, la prezentarea volumului „Scrisori de pe front”, proaspăt apărut la Editura Martor.

Cartea adună laolaltă și pune în valoare mărturii din timpul Marelui Război: scrisori și cărți poștale, jurnale și note de front, memorii ale preoților militari și ale prizonierilor, fotografii. Pentru că oamenii din acele vremuri mai au încă ceva să ne spună. Din aceste detalii, amănunte și alte lucruri aparent neînsemnate, ne putem construi propria imagine despre anotimpurile și întregul Marelui Război. 

Scrisori de pe front jpg jpeg

Este și o întâlnire cu cei care, seduși de temă, au căutat și găsit în propria „ladă din pod”, în vechile hârtii de familie, mărturii din perioada Primului Război Mondial: scrisori, jurnale, note de front, fotografii. 

Va prezenta Filip Florian. 

Actorul Andrei Runcanu va citi fragmente din scrisori și alte mărturii ale vremii.

Le mulțumim tuturor acelora care, într-un moment sau altul, într-un fel sau altul, au aderat entuziast la ideea „Scrisorilor de pe front“: 

Anne Marie Boyard și Valentina Roman (pentru donația de cărți poștale în limba franceză),

Daniel Mladin (pentru bunăvoința cu care a pus la dispoziție colecția sa de fotografii și cărți poștale),

Dr. Paula Ivan și Dr. Alina Pavelescu (Arhivele Naționale ale României),

Comandor Marian Moșneagu și Colonel Adrian Grigore (Arhivele Militare Naționale Române),

Cristina Struțeanu, Ruxandra Grigorescu și Mariana Petrișor, Mihai Ardeleanu, Daniel Focșa și Bogdan Cacuci (pentru însemnările și fotografiile pe care le-au oferit).

Echipa proiectului: Mirela Florian (inițiere proiect, concepție editorială), Vera Hampu (transcriere manuscrise), Cristina Hurdubaia (pagina de facebook) Carla Duschka și Ciprian Isac (concept grafic, DTP), Monica Pepine, Evelin Márton și Georg Aescht (traduceri), Carmen Mihalache (manager proiect editorial). 

Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național