Lansare de carte: Jaguarul Regelui, de Radu Portocala jpeg

Lansare de carte: Jaguarul Regelui, de Radu Portocala

­čôü Carte
Autor: Redac╚Ťia

Editura Vremea are pl─âcerea de a v─â invita la lansarea volumului Istoria ├«ntortocheat─â a jaguarului albastru-Jaguarul Regelui Mihai,  de Radu Portocal─â. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 octombrie, ora 18.00, ├«n foaierul Ateneului Rom├ón.

"├Än anul 1937, via╚Ťa p─ârea s─â-i sur├ód─â statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe t├ón─âr ╚Öi frumos, adorat de popor, av├ónd ├«n perspectiv─â urcarea pe tronul unei ╚Ť─âri pornite pe calea prosperit─â╚Ťii ╚Öi a civiliza╚Ťiei.

La împlinirea vârstei de 16 ani, pe când se pregătea să intre în armată, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscând pasiunea pentru mecanică a Principelui, a hotărât să-i dăruiască un automobil de marcă.

În 1937, firma englezească Standard Swallow, din care s-a născut prestigioasa uzină Jaguar, a început fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, între 1937 și 1941, un număr de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.

Destinul ├«ntortocheat al acestei ma╚Öini ├«i conferise dintru ├«nceput caracterul unei ma╚Öini de colec╚Ťie: este nu numai o ma╚Öin─â regal─â, nu numai o crea╚Ťie superb desenat─â ╚Öi excelent dotat─â tehnic, ci ╚Öi prima dintr-o serie foarte scurt─â. ├Änc─â un am─ânunt: este primul automobil pe calandra c─âruia apare vestita figurin─â-jaguar care, de-atunci, ├«mpodobe╚Öte ma╚Öinile de aceast─â marc─â." (Silvia Colfescu)

Continuarea acestei istorii o puteţi afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.

jaguar jpeg jpeg