Lansare de carte: Jaguarul Regelui, de Radu Portocala jpeg

Lansare de carte: Jaguarul Regelui, de Radu Portocala

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 15 octombrie 2015

Editura Vremea are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului Istoria întortocheată a jaguarului albastru-Jaguarul Regelui Mihai,  de Radu Portocală. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 octombrie, ora 18.00, în foaierul Ateneului Român.

"În anul 1937, viața părea să-i surâdă statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe tânăr și frumos, adorat de popor, având în perspectivă urcarea pe tronul unei țări pornite pe calea prosperității și a civilizației.

La împlinirea vârstei de 16 ani, pe când se pregătea să intre în armată, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscând pasiunea pentru mecanică a Principelui, a hotărât să-i dăruiască un automobil de marcă.

În 1937, firma englezească Standard Swallow, din care s-a născut prestigioasa uzină Jaguar, a început fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, între 1937 și 1941, un număr de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.

Destinul întortocheat al acestei mașini îi conferise dintru început caracterul unei mașini de colecție: este nu numai o mașină regală, nu numai o creație superb desenată și excelent dotată tehnic, ci și prima dintr-o serie foarte scurtă. Încă un amănunt: este primul automobil pe calandra căruia apare vestita figurină-jaguar care, de-atunci, împodobește mașinile de această marcă." (Silvia Colfescu)

Continuarea acestei istorii o puteţi afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.

jaguar jpeg jpeg