Lansare de carte/ „Anxietatea  O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare" jpeg

Lansare de carte/ „Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare"

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 20 ianuarie 2020

Editura Humanitas vă invită marți, 28 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului "Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare" scris de jurnalistul și editorul american Scott Stossel și publicat recent la Humanitas, în traducerea lui Vlad Vedeanu. Devenită bestseller New York Times la câteva zile de la apariție, Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare a fost considerată, în 2014, una dintre cele mai bune cărți ale anului de The Washington Post, The Seattle Times și The Boston Globe. La eveniment vor vorbi Cătălina Dumitrescu, psihoterapeut, Ana Barton, scriitoare, și Vlad Stroescu, psihiatru.

Pornind de la propria sa luptă cu anxietatea, Scott Stossel retrasează în această carte o lungă istorie medicală, culturală, filozofică și socială, de la Galen și Hipocrate, trecând prin Robert Burton și Kierkegaard, Darwin, William James și Freud, până în prezent. Explorând ceea ce treptat s-a cristalizat conceptual și clinic ca anxietate, de la medicina antică, încă legată de filozofie, până la neuroștiințele și genetica din ultimele decenii, Stossel ne oferă numeroase exemple de bolnavi celebri, precum și o galerie (autoironică și savuroasă) de portrete de familie. Tabloul oferit de Stossel este complet, informat, empatic: nenumăratele forme de manifestare clinică ale anxietății; impactul lor asupra vieților bolnavilor și ale celor din jurul lor, asupra societății în ansamblu; cauzele biologice, culturale și sociale ale bolii; cele mai diverse încercări de a aborda boala și bolnavii, uneori dincolo de limita fraudei medicale; uriașele costuri materiale și umane. Dar și modalitățile de a lupta cu anxietatea, de a o ține sub control și de a putea ajunge sau reveni astfel la viața relativ normală.

„Scott Stossel oferă o descriere definitivă a anxietății… Această poveste trebuia spusă.“ – ANDREW SOLOMON 
„Scott Stossel conferă acestei povestiri profunzime, inteligență și perspectiva care i-ar putea lumina mulți ani de acum încolo pe cei ce suferă în tăcere.“ – ELIZABETH GILBERT
„Admirabil făcută… Inteligentă, interesantă și bine scrisă.“ – The New Yorker 
„Lămuritoare, mobilizatoare… Curajoasă și… potențial terapeutică.“– The Washington Post
„Cartea aceasta aruncă o lumină nu doar asupra unei boli anume, ci și asupra condiției umane care-i dă naștere.“ – The Wall Street Journal

SCOTT STOSSEL (n. 1969), jurnalist și editor american, absolvent al Universității Harvard, a publicat articole și eseuri în The Atlantic, The New Yorker, The New Republic, The New York Times, The Wall Street Journal etc. Cărțile sale – Sarge: The Life and Times of Sargent Shriver (2011) și My Age of Anxiety: Fear, Hope, Dread, and the Search for Peace of Mind (2014) – s-au bucurat de succes, iar în 2014 a primit Erikson Institute Prize for Excellence in Mental Health Media.

Citeşte şi: FRAGMENT/ „Anxietatea O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare"