Lansare Case si oameni din Bucuresti jpeg

Lansare Case si oameni din Bucuresti

📁 Carte
🗓️ 30 august 2012

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN, Editura Humanitas si Libraria Humanitas Kretzulescu le propun bucurestenilor o intalnire despre Case si oameni din Bucuresti luni, 3 septembrie 2012, de la ora 19.00, la Libraria Café Kretzulescu.

Seara se va deschide cu lansarea celui de-al doilea volum al cartii ''Case si oameni din Bucuresti''  de Andrei Pippidi, in prezenta autorului si a arhitectilor Nicolae Lascu si Serban Sturdza. Cu aceasta ocazie, reprezentantii ARCEN vor citi pentru public cateva fragmente din volum, care redau istoria unor case realizate de arhitecti renumiti si locuite de oameni de vaza ai timpurilor trecute.

Evenimentul se va incheia cu o dezbatere despre oamenii si casele din Bucurestiul secolelor XIX si XX. Prin acest eveniment, realizat in colaborare cu Editura Humanitas si Librariile Humanitas, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN va lansa proiectul „Educatie pentru Bucuresti”, proiect ce are ca scop incurajarea cunoasterii istoriei Capitalei, deopotriva a oamenilor si a locurilor, precum si intelegerea importantei peisajului urban pentru viata orasului, in vederea reinterpretarii spatiului public si a redescoperirii vietii citadine.

Intrarea la eveniment este libera si se va face in limita locurilor disponibile.