Lansare „A zecea carte cu povesti din Bucuresti” jpeg

Lansare „A zecea carte cu povesti din Bucuresti”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 aprilie 2015

Editura Vremea va invita la lansarea celui mai recent volum al uneia dintre cele mai iubite autoare ale editurii:„A zecea carte cu povesti din Bucuresti”, de Victoria Dragu Dimitriu. Invitati: Ruxanda Beldiman, dr. istoria artei,  Silvia Colfescu. Evenimentul va avea loc vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu, Calea Victoriei 45.

Povestile doamnelor si ale domnilor din Bucuresti nu sunt paseism, nu sunt fuga in trecut, nu sunt un refuz al prezentului si nici al viitorului. Ele sunt numai cautarea de sine a acelui duh ridicat viu din cenusa incendiilor, de sub copitele cailor, de sub senilele invadatoare, din craterele bombelor, din ruinele cutremurelor, din apele inundatiilor, din asuprire si din uitare, din jaf si minciuna. A duhului care isi gaseste casa vremelnica in fiecare din noi, traitorii pe aceste locuri, ne inrudeste si ne innobileaza.

Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redactia Culturala a Radiodifuziunii Romane. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, Bucuresti, istorii scrise si nescrise, Arhipelagul Bucuresti. A publicat volume de poezie si romane. Din 2004 incoace, publica o serie de lucrari inchinate Bucurestilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care arunca o lumina neasteptata asupra unor detalii pitoresti, savuroase si adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. Poveşti ale doamnelor din Bucuresti, Povesti ale domnilor din Bucuresti, Alte povesti ale Doamnelor si Domnilor din Bucuresti, Povestile unui Domn din Bucuresti, Doamne si Domni la raspantii bucurestene, Povesti cu statui si fantani din Bucuresti, Povestea unei familii din Bucuresti, Grecenii, Povesti ale comorilor din Bucuresti, Trei doamne cu povesti din Bucuresti au fost citite cu incantar e si au contribuit nu numai la buna cunoastere a istoriei Bucurestilor, ci si la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oras neiubit si nedreptatit.

11026291 1159730557400775 4563474715581561366 n 1 jpg jpeg