„La doftor sau la spițer”, atelier pentru copii la Palatul Suțu

„La doftor sau la spițer”, atelier pentru copii la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București organizează vineri, 29 martie 2024, ora 17.00, atelierul pentru copii „La doftor sau la spițer”, care va avea loc la Palatul Suțu, în expoziția tematică „Leacuri și remedii din drogheriile bucureștene. O călătorie arheologică în secolul XIX” și în expoziția permanentă „Timpul Orașului”.

În cadrul atelierului, copiii vor afla despre istoria primelor spitale și farmacii din București, despre leacuri și remedii folosite în trecut, dar și despre diversitatea recipientelor farmaceutice, cosmetice și a instrumentelor medicale din acea perioadă. Participanții vor descoperi cine erau droghiștii și cine erau spițerii, precum și varietatea de preparate și unguente vândute de aceștia, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București (MMB).

Conform comunicatului citat, programul va oferi copiilor o experiență educațională interactivă, ajutându-i să înțeleagă modul în care se tratau și se îngrijeau oamenii în secolul al XIX-lea.

La final, copiii vor deveni ei înșiși mici spițeri, având ocazia să experimenteze cu ingrediente simple și naturale pentru a obține o tinctură, după care își vor crea propria spițerie folosind imaginația și creioanele colorate.

Categoria de vârstă: 7+.

Număr de participanți: 15 copii / atelier.

Atelier susținut de Veronica Leca, educator muzeal MMB.

Taxă de participare: 20 RON / copil / atelier.

Pentru înscrieri, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.