Muzeul Național Brukenthal

Joia seniorilor la Muzeul Național Brukenthal

📁 Muzeele României
🗓️ 4 ianuarie 2023

Începând din data de 5 ianuarie 2023, pensionarii au acces gratuit în toate sediile Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, în baza cărții de identitate sau a cuponului de pensie, în cazul celor care nu au ieșit la pensie de vârstă.

În conformitate cu hotărârea Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal: pe durata anului 2023, în prima zi de joi din fiecare lună, seniorii au acces gratuit în toate sediile instituției în baza cărții de identitate; în cazul în care ziua de joi coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat și anunțat în consecință, informează un comunicat al muzeului.

Întrarea este gratuită pe baza cărții de identitate a tuturor persoanelor din România care au ieșit la pensie de vârstă. Pentru ceilalți pensionari pe lângă cartea de identitate trebuie sa dovedească că sunt pensionari cu cuponul de pensie sau orice alt document care să ateste acest lucru, precizează Muzeul Național Brukenthal.

„Am propus Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal, Consiliu alcătuit, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Muzeului, din personal al Muzeului Național Brukenthal și reprezentanți ai Parohiei Evanghelice CA din Sibiu, ca începând din luna ianuarie 2023 să instituim o zi de vizitare gratuită pentru persoanele în vârstă. Așa cum bine știm cu toții pensionarii sunt persoanele cele mai fragile din țara noastră, cu pensii mici. Totul s-a scumpit însă pensiile au rămas mici. Și din acest considerent îi invităm în fiecare joi din fiecare lună să viziteze gratuit toate expozițiile Muzeului Național Brukenthal. Noi am răspuns afirmativ cererii venite din partea Ministerului Culturii ca în data de 1 octombrie 2022, ca urmare a solicitării Uniunii Generale a Pensionarilor, precum și a Consiliului Național al Organizațiilor de Pensionari și Persoane Vârstnice Muzeul să acorde gratuitate pensionarilor. De această dată am extins acest program pentru fiecare lună. Îi așteptăm pe toți să se bucure și să își îmbogățească clipele cu piesele frumoase și interesante expuse la noi”, a declarat managerul Alexandru Constantin Chituță, în comunicatul citat.