Ioan Mincu  De la desenul de arhitectură la opera finită jpeg

Ioan Mincu. De la desenul de arhitectură la opera finită

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 4 martie 2016

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 12 martie 2016, începând cu orele 12.00, la conferinţa Ioan Mincu. De la desenul de arhitectură la opera finită în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150+.

Conferinţa va fi susţinută de arhitectele Andreea Pop şi Ioana Petrescu, alături de Elena Olariu, şef Secţie Arte Grafice a MNAR. Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro. Se plăteşte biletul de acces în expoziţie (10 lei).

 În deschiderea conferinţei se va prezenta conceptul editorial care a stat la baza publicării primului volum din repertoriul desenelor de arhitectură realizate de Ioan Mincu, publicat de Editura Muzeul Național de Artă al României la finalul anului 2015. Întâlnirea are loc în expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150+, deoarece aceasta valorifică ineditul fond artistico-documentar realizat de Alexandru Odobescu şi Henri Trenk, dezvăluind şi povestea Colecției de Artă Veche Românească a muzeului. Ulterior conferinţei se poate vizita expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150+.