image

Invitație la conferință de presă

Vă invităm miercuri, 29 iunie 2022, începând cu ora 12:00, la conferința de presă ocazionată de lansarea programelor educative de vară sub genericul: Vacanța la muzeu.

În cadrul conferinței va fi prezentată oferta educativă oferită de Muzeul Național de Artă al României în colaborare cu asociațiile partenere, ArtCrowd și De-a arhitectura, pentru lunile iulie și august.

Programul Vacanța la muzeu se adresează publicului de toate vârstele, care este invitat să descopere patrimoniul artistic prin intermediul unor activități creative, concepute pentru a completa programul de vacanță. Această serie de ateliere a fost concepută în jurul expozițiilor permanente și temporare ale Muzeului Național de Artă al României.

Expoziția Nostalgie. Amintire Regăsire beneficiază de o gamă variată de activități precum: Ce citim în ruine, susținută de Asociația De-a arhitectura, Camping la Muzeu – de la cultură la natură, un modul de  patru  ședințe de teatru baroc, dar și ateliere pentru cei mai mici dintre participanți: Tunete, fulgere și teatru de umbre, susținute de Asociația ArtCrowd.

Pentru expoziția retrospectivă Tudor Zbârnea, deschisă de curând la Muzeul Național de Artă al României, Asociația ArtCrowd ne invită la un atelier educativ intitulat Pictură în Vilegiatură!

Celelalte ateliere vor  fi organizate în cadrul expozițiilor permanente ale MNAR, din Galeria de Artă Veche  Românească și în Galeria de Artă Europeană.

Evenimentul include un tur ghidat în expoziția Nostalgie. Amintire. Regăsire, susținut de dr. Mălina Conțu, șef de secție Artă Europeană și curator al expoziției, care va fi precedat de un moment de socializare, cu prezentarea obiectelor suvenir și a catalogului conceput pentru această expoziție.