”Închisoarea tăcerii, o experiență în comunism”   cea de a XI a ediție a Universității de Vară Râmnicu Sărat jpeg

”Închisoarea tăcerii, o experiență în comunism” - cea de-a XI-a ediție a Universității de Vară Râmnicu Sărat

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2017

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer (KAS) anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru cea de-a XI-a ediţie a Universităţii de Vară Râmnicu Sărat – ”Închisoarea tăcerii, o experienţă în comunism”, care va avea loc în perioada 20 - 26 august 2017.

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul îşi propune să analizeze modalităţile de rememorare sub raport istoric şi biografic a perioadei 1945-1989, invitându-şi participanţii să reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale şi politice, informează un comunicat al IICCMER.

Întrucât efectele comunismului sunt încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente. Studenţii vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și workshop-uri, precum și de a asista la prelegeri susţinute de foști deținuți politici, reprezentanţi ai IICCMER, experţi străini, istorici şi cercetători în domeniul comunismului şi post-comunismului românesc şi est-european.

Condiţii de participare

Sunt invitaţi să se înscrie studenţii cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani din ciclurile licenţial, masteral sau doctoral de la facultăţile de istorie, filosofie, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universităţile din România şi Republica Moldova.

Cei interesaţi vor completa şi trimite formularul de înscriere (care poate fi descărcat aici) la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro până pe 16 iulie 2017. Aplicaţiile, în urma cărora vor fi selectaţi 15 participanţi, vor fi evaluate de un juriu format din experţi ai IICCMER. Sunt excluse contestaţiile. Rezultatele vor fi anunţate pe 20 iulie 2017 pe site-ul şi pe contul de Facebook al IICCMER.

Candidaţii admişi vor fi contactaţi ulterior pentru informaţii suplimentare. Costurile de cazare, masă şi transport sunt acoperite de organizatori.

afis web Universitatea de vara Ramnicu Sarat jpg jpeg