În vizită la străbunici, expoziţie la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ jpeg

În vizită la străbunici, expoziţie la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 14 martie 2012

Zilele trecute a fost deschisă o expoziţie temporară la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ ce reuneşte aproximativ 150 de obiecte din colecţiile muzeului nemţean, Muzeului Cotroceni sau Muzeul Unirii din Iaşi. Putem admira biroul de lucru al prefectului Leon Bogdan şi rochia de seară a Luciei Sturza Bulandra alături de alte frumoase obiecte, ce ne amintesc de vremurile trecute.

Piesele ce reconstituie locuinţa ţărănească au fost aduse de la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamţ făcând parte din colecţiile acestei instituţii.

„În continuarea tradiţiei de a deschide expoziţii temporare în luna martie, încercăm să valorificam astfel patrimoniul nostru istoric şi etnografic. La sfârşitul anilor ’70 am început să adunăm diverse obiecte, la iniţiativa colegului nostru Adolph Minuţ, piesele respective fiind valorificate în diverse expoziţii la Muzeul Cotroceni sau Muzeul Unirii din Iaşi. Încercarea noastră este de a reconstitui viaţa oamenilor locului de acum 100-150 ani. Exponatele sunt specifice sfârşitului secolului XIX –lea şi începutul sec. al XX-lea, exponate adunate în acestă expoziţie de Mihaela Verzea, Florentina Buzenschi şi Roxana Munteanu pentru publicul nemţean Avem interiorul unei case care a aparţinut unei familii aristocrate, familii totuşi rare aici, cu piese tipice şi un segment unde este reconstruită o partea unei locuinte rurale, ţărăneşti, poate de undeva de pe valea Bistriţei.” a declarat directorul Complexului Muzeal Judeţean Neamţ, Gheorghe Dumitroaia.

Sursa:http://www.evenimente.florinmihai.ro/