În prezența autorului, Neagu Djuvara și Ana Blandiana vor vorbi la lansarea volumului „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!” jpeg

În prezența autorului, Neagu Djuvara și Ana Blandiana vor vorbi la lansarea volumului „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”

📁 Carte
🗓️ 17 mai 2013

Vineri, 17 mai, la ora 11.00, în Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31), în cadrul programului „Repere editoriale la MAE”, va avea loc lansarea cărţii Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!, semnată de Mircea Carp şi publicată recent la Editura Polirom, disponibilă şi în ediţie digitală.

Alături de autor, vor lua cuvîntul:Neagu Djuvara, Micaela Ghiţescu, Ana Blandiana, Oana Lungescu şi Dinu Zamfirescu. Amfitrion:Ovidiu Dranga. Eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

„Repere editoriale la MAE” este un program dedicat apariţiilor de referinţă ale unor autori români şi străini din domeniul relaţiilor internaţionale, al politicii externe, istoriei sau al diplomaţiei.

Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!, volum îngrijit de Veronica Nanu şi Florica Dobre şi cu un cuvînt înainte semnat de Dinu Zamfirescu, a apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Pentru mulţi români, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rînd la „Europa Liberă” sau „Vocea Americii”. Plecat în 1948 din România comunistă, a ajuns mai întîi în Austria, apoi, în 1951, în Statele Unite, unde a lucrat pentru postul de radio „Vocea Americii”. După 22 de ani a revenit în Europa, la München, şi a continuat să transmită un timp pentru „Vocea Americii”, apoi s-a transferat la „Europa Liberă”, unde a rămas pînă la încheierea activităţii, în 1995. De-a lungul carierei sale, Mircea Carp a cunoscut oameni şi a relatat evenimente de importanţă istorică:l-a însoţit în calitate de corespondent special pe Richard Nixon, primul preşedinte american care a vizitat România, a realizat reportaje despre cutremurul din 1977, dar şi despre evenimentele din 1989. Despre toate acestea şi despre multe altele puteţi citi în volumul său de amintiri, completat cu fragmente din dosarul de urmărire informativă întocmit de Securitate pe numele său, cu portrete ale personalităţilor pe care le-a întîlnit, cu reportaje şi interviuri.

Mircea Carp a fost şeful Serviciului românesc al postului de radio „Vocea Americii”, iar ulterior director asistent la „Europa Liberă”. La Editura Polirom a mai publicat „Vocea Americii” în România (1969-1978) (1997).