Humanitas, 30  Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit jpeg

Humanitas, 30. Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 3 februarie 2020

Acum 30 de ani, la 1 februarie 1990, Gabriel Liiceanu înființa Editura Humanitas. Bilanțul la 30 de ani: peste 3000 de titluri, 30 de milioane de cărți publicate. 

Campania aniversară „Humanitas 30 de ani – Ai atâtea vieți câte cărți ai citit“

Într-un concept foto-video special, vor fi alături de noi, pentru a răspunde la întrebarea „De ce citim?”, Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Vlad Zografi, Tatiana Niculescu și Dan C. Mihăilescu.

Sute de liceeni din 39 de colegii din București, Iași, Galați, Buzău, Piatra Neamț, Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Brașov și Cluj sunt invitați și anul acesta să participe la „Concursul Humanitas în licee“. Ajuns la cea de-a noua ediție, „Concursul Humanitas în licee“ este un proiect gândit să ajute elevii să descopere plăcerea lecturii și bucuria cunoașterii.

Cum îi apropiem pe copii de cărți?

Pentru copii, Humanitas Junior inițiază în anul aniversar 2020 proiectul „Biblioteci în grădinițe și școli primare“, asigurând în 30 de școli și grădinițe un fond de carte cu cele mai frumoase titluri din colecție.

Agenda evenimentelor „Humanitas 30 de ani“

Va cuprinde conferințe, dezbateri despre piața de carte, întâlniri cu autori, lecturi în avanpremieră, turnee de lansări în țară, sesiuni de autografe, o ediție specială Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, în martie, și, în noiembrie, la încheierea anului aniversar, o seară Dialoguri de duminică cu Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu.

Volumul aniversar Povestea insulei Humanitas, scris de Gabriel Liiceanu, va fi prezentat publicului joi, 13 februarie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Acesta e primul eveniment al anului aniversar. Cititorii vor afla povestea editurii care, cu vorbele lui Horia-Roman Patapievici, „a devenit fenomenul cultural care a transformat decisiv spațiul nostru public în anii ’90“.

Amintiri de la Humanitas, un al doilea volum aniversar, este un proiect editorial inițiat de Ioana Pârvulescu. E un volum confesiv ce va reuni peste 20 de voci, scriitori, arhitecți, istorici, editori, traducători etc. Cartea va fi lansată la Bookfest.

Tot la Bookfest va fi lansat Almanahul Humanitas 30 de ani, din cuprinsul căruia amintim: Retrospectiva 30 de ani Humanitas în 30 de fotografii ● Interviuri vechi și noi ● Top autori Humanitas ● Din culisele nașterii unei cărți ● Indicele titlurilor Humanitas în 30 de ani.

Calendarul Humanitas 2021 va fi lansat în luna noiembrie, la Gaudeamus.

Două promoții

Ambele volume aniversare vor fi oferite gratuit, în limita stocului disponibil, celor care cumpără orice carte Humanitas din orice librărie Humanitas.

O altă promoție specială prilejuită de aniversarea „Humanitas 30 de ani“ se va desfășura între 13 februarie și 13 martie, în Librăriile Humanitas: „30 de zile ● 30 de cărți ● 30% reducere“.