HISTORY VA TRANSMITE SERIALUL “VIKINGII”, ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA jpeg

HISTORY VA TRANSMITE SERIALUL “VIKINGII”, ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

📁 Epoca vikingilor
Autor: Redacția
🗓️ 12 septembrie 2013

În această toamnă, HISTORY® va difuza serialul de mare succes “Vikingii”în premieră în România, conform A+E Networks® UK.

În SUA, Vikingiiau cucerit 6, 2 milioane de telespectatori în seara premierei, dintre care 2, 7 milioane de adulţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani şi 2, 5 milioane de persoane între 18 şi 49 de ani. După nouă săptămâni de transmisie, “Vikingii”a devenit serialul anului, numărul 1 în topul serialelor difuzate de televiziunile prin cablu, cu o medie de 4, 3 milioane de telespectatori, dintre care 2 milioane de adulţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 de ani şi 1, 8 milioane de persoane între 18 şi 49 de ani. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al doilea sezon.

“Vikingii”, serialul cu nouă episoade de câte o oră, este o co-producţie irlandezo-canadiană, realizată de World 2000 şi Take 5 Productions. MGM Television va difuza “Vikingii”la nivel global, fiind distribuitorul internaţional din afara Irlandei, Canadei şi SUA.“Vikingii”este produs în asociere cu Shaw Media şi este transmis pe HISTORY în Canada. Michael Hirst, unul dintre cei mai mari creatori de poveşti din industrie (Academy-Award pentru filmul Elizabeth;nominalizăriEmmy şi Globul de Aur pentru serialul The Tudors), a realizat scenariul şi producţia acestei drame. Mai exact, Michael a fost producător executiv alături de Morgan O’Sullivan de la World 2000 (The Count of Monte Cristo;The Tudors), John Weber de la Take 5 Productions (The Tudors;The Borgias), Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn (The Tudors;The Borgias) şi Sheila Hockin (The Tudors;The Borgias). Dirk Hoogstra şi Julian P. Hobbs au fost executivii care s-au ocupat de producţie din partea HISTORY.

Filmat anul trecut în Irlanda, “Vikingii”urmăreşte aventurile lui Ragnar Lothbrok(Travis Fimmel, The Beast;Baytown Outlaws), un bărbat plin de iniţiativă, care încearcă permanent să-şi depăşească limitele şi să descopere noi lumi care aşteaptă să fie cucerite. Ragnar este un tânăr fermier, cu o familie frumoasă, nemulţumit însă de politica impusă de conducătorul local, Earl Haraldson(Gabriel Byrne, In Treatment;Usual Suspects;Millers Crossing). Acesta trimite în fiecare vară raidurile vikinge doar în est, către ţările baltice şi ţinuturile ruseşti, unde populaţia este foarte săracă.

“Vikingii”prezintă astfel ambiţiile lui Ragnar, de a descoperi alte civilizaţii spre vest, dincolo de mare, şi aventurile prin care trece în călătoriile sale. Alături de prietenul său, Floki(Gustaf Skarsgard, The Way Back), construieşte o nouă generaţie de corăbii – mai rapide, mai uşoare şi mai frumoase decât orice alte nave realizate până atunci.

Alături de Fimmel, Byrne şi Skarsgard, în serial joacă şi Katheryn Winnick(Bones;Love and Other Drugs;The Black Marks), întruchipând-o peLagertha, o războinică puternică şi soţia lui Ragnar. Jessalyn Gilsig(Glee;Heroes;Nip/Tuck;Friday Night Lights) esteSiggy, frumoasa soţie a lui Earl Haraldson, George Blagden(Les Miserables;Wrath of the Titans) este Athelstan, un tânăr şi inocent călugăr creştin, capturat de Ragnar în timpul primului său raid în Anglia, iar Clive Standen(Camelot;Robin Hood) esteRollo, fratele impulsiv şi iresponsabil al lui Ragnar.

Heather Jones, vicepreşedinte al departamentului de programe în cadrul A+E Networks UK, afirmă:“Suntem încântaţi că HISTORY va oferi în premieră în România acest serial celebru. Este exact tipul de program pe care vrem să îl oferim telespectatorilor noştri – o combinaţie captivantă între adevărul istoric şi legendă, spusă prin intermediul unei drame fascinante”.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY Romaniasau canalul local de YouTube.