„Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar” jpeg

„Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 februarie 2012

Expoziția „Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar”organizată deInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova se va deschide într-o nouă etapă la Căușeni.

Selecția de documente și fotografii a fost expusă între 30 ianuarie – 20 februarie 2012 laMuzeul Naţional de Artă al Moldoveidin Chișinău, cu ocazia împliniriia 120 de ani de la nașterea și 55 de ani de la moartea diplomatului român și va fi prezentată la Căușeni la cererea Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică „Casa Limbii Române” din localitate.

Expoziția foto-document va prezenta profesorilor de istorie și publicului interesat din Raionul  Căușeni personalitatea lui Grigore Gafencu, dezvăluind momente dramatice din perioada în care acesta a activat ca diplomat. Exponatele, multe dintre ele inedite, provin din arhivele Ministerului Afacerilor Externe al României.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 21 februarie 2012, ora 16.00, la Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică „Casa Limbii Române-Căuşeni”, bulevardul MihaiEminescu, nr. 29  în prezența E.S. Marius Lazurca, ambasadorul Românieiîn Republica Moldova și a directorului Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, dl. Petre Guran.