Grand Cinema & More va transmite în exclusivitate unele dintre cele mai așteptate spectacole din cea de a 25 ediție a Festivalului Național de Teatru jpeg

Grand Cinema & More va transmite în exclusivitate unele dintre cele mai așteptate spectacole din cea de-a 25 ediție a Festivalului Național de Teatru

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 12 octombrie 2015

„Mein Kampf”, „Steaua fără nume” și „Bizoni Fabula urbană #2" vor fi transmise live, pentru prima dată și în Constanța, Brașov, Pitești, Timișoara, dar și în premieră, la nivel internațional, în Londra, Viena și Chișinău.

București, 12 octombrie 2015 - Grand Cinema & More continuă seria de evenimente culturale de excepție și transmite în exclusivitate trei spectacole din cadrul Festivalului Național de Teatru în cinci mari orașe din țară, dar și în premieră, la nivel internațional prin intermediul institutelor culturale române din Londra, Viena și Chișinău. Cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a pus bazele unei colaborări cu Uniunea Teatrală din România – UNITER şi Institutul Cultural Român, oferind astfel, iubitorilor de teatru șansa de a viziona unele dintre cele mai importante producții ale Festivalului.

fnt 12 10 2015 jpg jpeg

În perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, Grand Cinema &More în colaborare cu locațiile partenere din țară-Cityplex Constanța, Cityplex Brașov, Cinema Trivale Pitești, D’Stars Timișoara-va aduce Festivalul Național de Teatru mai aproape de public.

„Suntem încântați să transmitem în exclusivitate, în sălile noastre de cinematograf, unele dintre cele mai așteptate spectacole ale Festivalului Național de Teatru. Este foarte important pentru noi să facilităm accesul unui număr cât mai mare de spectatori la cele mai importante evenimente culturale ale momentului și ne bucurăm că putem face acest lucru în premieră, chiar și la nivel internațional”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content &Events Director în cadrul Băneasa Developments.

Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf, producţie a Teatrului Național Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Național de Teatru pe scena Teatrulului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Celebra piesă a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi care găzduiește în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase. Tânărul, numit Hitler, este un personaj egocentric, însă pentru Shlomo, nu este decât un om obișnuit. În regia lui Alexandru Dabija și cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garantează hohote de râs.

Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu piesa de teatru Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Preț de 2 ore și 30 de minute, spectatorii sunt invitați să cunoască povestea de dragoste dintre Mona şi profesorul Miroiu, două personaje care se întâlnesc întâmplător într-o gară de provincie. Sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia Adrianei Grand, această comedie romantică se bucură de succes în rândurile iubitorilor de teatru și nu numai.

BIZONI. Fabula urbană #2 după Pau Miró încheie seria de difuzări în direct a Festivalului Național de Teatru. În seara de 1 noiembrie 2015, începând cu ora 20:00, doritorii sunt invitați să vizioneze, într-o punere în scenă modernă, istoria unei familii care dispare încet. Cu o distribuție formată din actori tineri, regizorul Radu Afrim în colaborare cu scenograful Dragoş Buhagiar, creează un spectacol emoționant pentru public, care va descoperi arta teatrală într-o nouă formă.

„Este una dintre cel mai importante întâlniri de secol XXI din experienţa mea de teatru. Am găsit aici foarte multă pasiune, generozitate şi preţuire faţă de fenomenul teatral şi cred că, împreună, atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către ICR – Institutul Cultural Român a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015, aducem un serviciu important Teatrului în sine. Proiectul pe care l-am început anul trecut cu „Rinocerii”  la  Naţionalul craiovean continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională”, a declarat Marina Constantinescu, director artistic și selecționerul Festivalului Național de Teatru.

Biletele pentru transmisiunile în direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului Național de Teatru pot fi achiziționate online şi la casele de bilete ale cinematografelor partenere. Detalii despre programul complet al difuzărilor de la Grand Cinema &More și locațiile partenere pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.   

Grand Cinema &More este mai mult decât un simplu cinematograf. Pe lângă filmele de calitate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, facilitând accesul unui număr cât mai mare de spectatori din București, provincie și din afara țării la cele mai importante evenimente culturale.