image

Fresce și teatru documentar la Casa Filipescu-Cesianu

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 18 august 2022

Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) și Teatrul Masca invită publicul la o nouă seară cu totul specială în curtea Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151), în cadrul proiectului „În apropierea sfinţilor de la Văcăreşti - fresce şi teatru”.

Vineri, 19 august, de la ora 18.00, veți putea vizita gratuit timp de o oră expoziţia „În apropierea sfinţilor. Frescele de la Văcăreşti după 40 de ani”, iar de la ora 19.00 îi veți putea vedea pe actorii Teatrului Masca jucând în piesa „O crimă perfectă (Îngerii de la Văcăreşti)”, un spectacol de Mihai Mălaimare, chiar în fața Sălii Lapidarium, acolo unde sunt expuse frescele, informează un comunicat al MMB.

Premieră a stagiunii outdoor 2022 a Teatrului Masca, spectacolul este bazat pe documente de epocă şi pe memoriile celor implicaţi în derularea evenimentelor, aducând în faţa spectatorilor contemporani istoria tragică a distrugerii în ultimii ani ai regimului comunist a celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de Sud-Est.

Acest proiect îşi propune să îmbogăţească experienţa vizitării unei expoziţii prin vizionarea unui spectacol de teatru care se află în aceeaşi zonă stilistică din punct de vedere vizual şi care abordează acelaşi subiect.

Urmărind facilitarea accesului unor largi categorii socio-profesionale la actul artistic de calitate prin susţinerea de spectacole în spaţii care oferă şi alte zone de interes cultural, proiectul „În apropierea sfinţilor de la Văcăreşti - fresce şi teatru” poate contribui la informarea și sensibilizarea publicului în legătură cu importanţa culturală pe care o avea ansamblul Mănăstirii Văcăreşti.

Intrarea la cele două spectacole este gratuită, în limita locurilor disponibile. Detalii aici

Mai multe amănunte, pe site-ul Muzeului Municipiului București