Expoziție de fotografie în Turnul Primăriei Oradea (foto: Asociația Internațională „Euro Foto Art”)

Expoziție inedită de fotografie în Turnul Primăriei Oradea

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 decembrie 2022

Turnul Primăriei Oradea găzduiește o expoziție de fotografie numită „Tramvaie din Oradea”, deschisă până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Cele 22 de fotografii selectate sunt realizate de câțiva artiști orădeni și vor cuprinde și fotografii de epocă, din colecția societății locale de transport public, OTL SA, cu imagini de la primele tramvaie din anul 1906 până la cele mai moderne, silențioase, cu podea joasă, patentată de Siemens, și cu aer condiționat, informează un comunicat al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA).

Noua expoziție din Turnul Primăriei Oradea este organizată de Ştefan Toth, președintele AIEFA și administratorul turnului, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, cu sprijinul Summit Agro România.

„Expozițiile organizate în Turnul Primăriei trebuie diversificate pe diverse teme precum mijloacele de transport sau domenii care deservesc comunitatea. Așa ne vom cunoaște și mai bine locul în care conviețuim, vom aprecia oamenii care sunt în spatele acțiunilor care ne oferă confort și evoluție urbană”, a precizat directoarea fundației, Angela Lupșea.

Fotografiile vor putea fi văzute și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul Oradea, datorită protocolului încheiat în data de 26 mai 2022 între AIEFA și OTL SA.

„În acest interval au fost prezentate călătorilor pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul nostru, în premieră națională, peste 1.500 de imagini ale artiștilor fotografi din: Pakistan, România, Serbia, Turcia, Ucraina și Ungaria. Mă bucur pentru faptul că am putut oferi publicului călător din orașul nostru un cadou vizual gratuit cu care am contribuit la confortul și buna dispoziție în timpul deplasării lor cu mijloacele de transport moderne”, a precizat Ştefan Toth.

Noua expoziție de artă fotografică din Turnul Primăriei va fi vernisată marți, 29 noiembrie, și va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Instantaneele sunt realizate de artiștii Csiki Janos, Claudiu Oros, Ovi D. Pop, Constantin Demeter, alături de patru liceeni de la Colegiul Național "Gojdu", absolvenții cursului de tehnică și artă fotografică organizat de AIEFA: Cedrin Crăciun-Pelle, Arman Georgescu, Bianca-Adelina Gavra și Patrick Roșu.

Toate lucrările din acest proiect se pot viziona și pe site-ul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.