Expozitie de grafic─â ┼či pictur─â Sorin Adam la Bucure┼čti jpeg

Expozitie de grafic─â ┼či pictur─â Sorin Adam la Bucure┼čti

În ziua de luni, 23 martie, orele 18.00, la Galeria de artă Calea Victoriei 33, pictorul Sorin Adam va vernisa o nouă expozitie personală.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici-filiala Bucuresti, Sorin Adam are deja un impresionant palmares de expozi┼úii personale ┼či de grup at├ót ├«n Rom├ónia, c├ót ┼či ├«n str─âin─âtate. Una dintre temele spre care s-a ├«ndreptat ├«n ultimii ani a fost lumea mediteranean─â, pictorul realiz├ónd compozi┼úii din Maroc, Egipt, Israel, Grecia. Un alt subiect predilect a fost Istanbulul, ca urmare a stagiilor de cercetare realizate cu sprijinul Institutul Cultural Rom├ón din Istanbul. Pentru celebrarea capitalei culturale europene 2010, Istanbul, Sorin Adam a f─âcut parte dintr-un grup de cinci arti┼čti al─âturi de Mircea Doinaru, Vadim Cre┼úu, Mihai Potcoav─â ┼či Minu Movil─â care au realizat o expozi┼úie de pictur─â dedicat─â metropolei de pe Bosfor, vernisat─â ┼či ├«n Istanbul ┼či la Bucure┼čti, sub coordonarea ICR Istanbul. ├Än 2014 Sorin Adam a avut expozi┼úii personale care au plasat ├«n centru aten┼úiei de aceast─â dat─â Occidentul catolic, v─âzut ├«n peisaje bretone, pariziene ┼či de pe Valea Loirei. 

Sorin Adam este unul dintre arti┼čtii momentului cu o deosebit─â sensibilitate a culorii ┼či cu o impresionant─â for┼ú─â de cuprindere a lumii contemporane, fiind considerat de Vasile Grigore drept ÔÇ×un talentat pictor cu destin de mare artist ┼či continuator al ilustrilor pictori europeni Gheorghe Petrascu, Nicolae D─âr─âscu, Corneliu BabaÔÇŁ. ├Än expozi┼úia care se va putea fi vizitat─â ├«n urm─âtoarele dou─â s─âpt─âm├óni se apleac─â de aceast─â dat─â c─âtre un joc al peisajelor ┼či umbrelor ├«n nuan┼úe de alb, negru ┼či nisip, aduc├ónd o not─â diferit─â ├«n crea┼úia sa.

Evenimentul este organizat de Asocia┼úia Butescu Art Studio ├«n parteneriat cu Teatrul de Revist─â ÔÇťConstantin T─ânaseÔÇŁ. Partener:Grimberg-Casa de licita┼úie &galerie de art─â Parteneri media:artindex.ro, artportfolio.ro.

Vernisaj:

Luni, 23 martie 2014, ora 18.00

Galeria de Art─â Calea Victoriei nr. 33 (l├óng─â Teatrul Constantin T─ânase), Bucure┼čti

afis 23 jpg jpeg