Expoziția „Mihai I – Un secol de istorie”, deschisă în Holul de Onoare al Castelului Pelișor (foto:  Muzeul Național Peleș)

Expoziția „Mihai I – Un secol de istorie”, deschisă în Holul de Onoare al Castelului Pelișor

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Muzeul Național Peleș au organizat vernisajul expoziției „Mihai I – un secol de istorie”, în ziua 10 mai 2023, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor.

Organizarea expoziției se circumscrie celebrării Centenarului Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, reliefând conexiunea deosebită a Regelui Mihai I cu Armata Română, dar și cu unul dintre locurile copilăriei sale, Castelul Peleș, informează un comunicat al Muzeului Național Peleș.

Foto:  Muzeul Național Peleș
Foto: Muzeul Național Peleș

Conform comunicatului citat, publicul va putea admira imagini, obiecte personale ale suveranului, precum și obiecte datând din timpul domniei Regelui Mihai I, aflate în patrimoniul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” ce deține unele dintre cele mai vechi și dezvoltate colecții de fotografii, documente, uniforme, armament, atelaje și piese de harnașament, ordine și medalii, sculpturi. Expoziția se bucură și de colaborarea colecționarului Daniel Cosmin Obreja.

Expoziția „Mihai I – Un secol de istorie”, deschisă în Holul de Onoare al Castelului Pelișor (foto:  Muzeul Național Peleș)

Expoziția „Mihai I – un secol de istorie” va fi deschisă publicului în perioada 10 mai – 31 octombrie 2023, și se vizitează în regim de gratuitate, de miercuri până duminică, după cum urmează:

  • Miercuri: 10:00 – 15:30 (ultima intrare)
  • Joi – Duminică: 09:15 – 15:30 (ultima intrare).
Mai multe pentru tine...